Μια θετική μεταστροφή παρατηρείται σημερα σε αρκετά δημοσιεύματα του γερμανικού τύπου, στα οποία τονίζεται ότι η Ευρώπη πρέπει να βοηθήσει την Ελλάδα να βγει από την κρίση, ενώ αναφέρεται επίσης γιατί η δραχμή δεν μπορεί να αντικαταστήσει το ευρώ. 

Στο δημοψήφισμα στην Ελλάδα αναφέρεται σήμερα η Bild και αναρωτιέται αν οι Γερμανοί πρέπει να το στηρίξουν με παραπάνω δισεκατομμύρια.

Η εφημερίδα τόνισε ότι η Γερμανία πληρώνει πέντε χρόνια για την πτώχευση της Ελλάδας, λαμβάνοντας συνολικά 325 δισεκατομμύρια, με το μερίδιο της Γερμανίας να φτάνει τα 88.

Την ίδια ώρα, σε άλλο δημοσίευμά της η εφημερίδα τονίζει ότι το τρίτο πακέτο στήριξης για την χώρα είναι έτοιμο. 

Με τον τίτλο «Τι χρωστά η Ελλάδα στην Ευρώπη» η εφημερίδα Suddeutsche Zeitung, τονίζει ότι η Ευρώπη πρέπει να αποτρέψει να πέσουν εκατομμύρια άνθρωποι στην φτώχεια, αναφέροντας ότι δεν έχει σημασία πως θα ψηφίσουν την Κυριακή στο δημοψήφισμα, ούτε πόσο επίμονη έχει αποδειχθεί η κυβέρνησή τους: Η Ευρώπη πρέπει να αποφύγει να βυθίσει εκατομμύρια 'Ελληνες στον κίνδυνο και την δυστυχία άνευ όρων. 

Η Die Welt εξηγεί τους λόγους γιατί η δραχμή δεν μπορεί ποτέ πια να αντικαταστήσει το ευρώ, τονίζοντας ότι οι οικονομολόγοι λένε ότι το ευρώ παραμένει η μόνη αποδεκτη μέθοδος πλήρωμης

Οι οικονομολόγοι εξηγούν ότι χρειάζεται τουλάχιστον μισός χρόνος προετοιμασίας για ένα τέτοιο τιτάνιο έργο, γραφειοκρατία και πολύ αυστηρή οργάνωση, που σε αυτή την φάση κάνουν την μετάβαση πολύ δύσκολη.