Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο, για την έγκριση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Αμέσως μετά, ο πρωθυπουργός αναμένεται να καλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς σε κατ΄ιδίαν συναντήσεις, προκειμένου να τους ενημερώσει, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι«αυτός είναι ο μέχρι τώρα σχεδιασμός».

Ο κ. Πεταλωτής διέψευσε εκ νέου κατηγορηματικά τα σενάρια για αναδιάρθρωση του χρέους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση δεν εξετάζει σενάρια και θεωρητικές απόψεις και έχει ως κύρια μέριμνα την εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Σταθερότητας για να βγει η χώρα από την κρίση».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέρριψε την πρόταση του Γιώργου Καρατζαφέρη για συγκρότηση υπερκομματικής κυβέρνησης και με τεχνοκράτες. "Το να έρθουν υπερκομματικές προσωπικότητες και σοφοί να μας σώσουν είναι έξω από τις απόψεις μας. Υπάρχει σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση στη χώρα που έχει σχέδιο για να βγει από την κρίση. Ο καθένας έχει το ρόλο του και να κάνει την δουλειά του", υπογράμμισε ο Γιώργος Πεταλωτής.

Σήμερα ο Γ. Παπανδρέου θα επισκεφθεί την Αργολίδα, όπου το μεσημέρι θα συμμετάσχει σε σύσκεψη με εκπροσώπους φορέων, στο Ναύπλιο.