«Δεν υπάρχει περίπτωση να επιτευχθεί συμφωνία σε 48 ώρες μετά το δημοψήφισμα», διεμήνυσε ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα.

Ο Μάρτιν Γέγκερ σε δηλώσεις του τόνισε:

Ο κ. Τσίπρας κάνει τις δηλώσεις αυτές, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας για το δημοψήφισμα.

«Το προηγούμενο πρόγραμμα τέλειωσε. Από εδώ και πέρα μιλάμε για ένα νέο μνημόνιο», είπε και πρόσθεσε:

Τώρα αλλάζει η συζήτηση για ένα τρίτο πακέτο και πρέπει να γίνει αίτημα στον ESM. Το Eurogroup πρέπει να το επανεξετάσει, να περάσει από τη γερμανική βουλή, να γίνει διαπραγμάτευση, να ξαναπεράσει από τη γερμανική Βουλή. Χρονοβόρα διαδικασία. 

Έτσι, με τις δηλώσεις του, ο κ. Γέγκερ επισημαίνει ότι βάσει της παραπάνω διαδικασίας, δεν υπάρχει περίπτωση να επιτευχθεί συμφωνία μέσα σε 48 ώρες από το δημοψήφισμα

Μάλιστα, ο ίδιος χαρακτήρισε «ειδική περίπτωση με βαρύ πρόβλημα» την Ελλάδα.

Δεν είναι απαραίτητη η αναδιάρθρωση του χρέους

Παράλληλα, σχολιάζοντας την έκθεση του ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, ο κ. Γέγκερ είπε ότι «οι αριθμοί που δημοσιοποιήθηκαν χθες δεν σημαίνουν με κανέναν τρόπο αυτομάτως ότι πρέπει να αναδιαρθρωθεί το χρέος της χώρας. 

«Με κανέναν τρόπο δεν μπορούμε να αντλήσουμε ως συμπέρασμα απ' αυτό ότι είναι απαραίτητη μια αναδιάρθρωση του χρέους», σχολίασε ο εκπρόσωπος του γερμανού υπουργού Οικονομικών. 

Η Γερμανία εξακολουθεί να πιστεύει πως η σωτηρία για την Ελλάδα βρίσκεται στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις της οικονομίας της, εξήγησε ο Γέγκερ.