current views are: 3

3 Ιουλίου 2015
Δημοσίευση12:03

Αλληλεγγύη των ευρωβουλευτών της Αριστεράς στην Ελλάδα (Βίντεο)

Οι ευρωβουλευτές της Ευρωομάδας της Αριστεράς εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στο ελληνικό λαό με εκδήλωση τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015.

Δημοσίευση 12:03’
αρθρο-newpost

Οι ευρωβουλευτές της Ευρωομάδας της Αριστεράς εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στο ελληνικό λαό με εκδήλωση τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015.

Οι ευρωβουλευτές της Ευρωομάδας της Αριστεράς εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στο ελληνικό λαό με εκδήλωση τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015.

Με αφορμή τις εξελίξεις στην Ελλάδα και το δημοψήφισμα, οι ευρωβουλευτές κρατούσαν ελληνικές σημαίες και πανό που έγραφαν με συνθήματα «λληλεγγύη στην Ελλάδα» και «Όχι στη λιτότητα». 

Gabi Zimmer 

Το δημοψήφισμα της Κυριακής είναι το δικαίωμα του ελληνικού λαού για να αποφασίσει εάν θα επιθυμούσαν να στηρίξοει την προσέγγιση της σημερινής ελληνικής κυβέρνησης να διαπραγματευτεί και να πει: «Τέλος στη λιτότητα – Φτάνει πια. Χρειαζόμαστε μια δίκαιη προσφορά, μια δίκαιη διαπραγμάτευση, χρειαζόμαστε μια δίκαιη συμφωνία.

Martina Anderson 

Το Sinn Fein εκφράζει την αλληλεγγύη του προς τον ελληνικό λαό και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΔΝΤ έδωσε χρηματοδότηση στην Ουκρανία, αλλά την ίδια στιγμή, δεν έδωσε οικονομική βοήθεια προς την ελληνική κυβέρνηση. Ντροπή στην ιρλανδική κυβέρνηση το ότι δεν υποστηρίζει την ελληνική κυβέρνηση, σε μια ώρα της ανάγκης.

 
Barbara Spinelli 

Νομίζω ότι είμαστε μπροστά σε μια πραγματική εκστρατεία από τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, με βάση τους τον φόβο και τον πανικό. Η απάντηση του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, του Αλέξη Τσίπρα, είναι η Δημοκρατία.

 
Josu Juaristi 

Πρόκειται για την Ευρώπη που θέλουμε και την Ευρώπη που χρειαζόμαστε. Πρόκειται για την κοινωνία που θέλουμε. Πρόκειται για δικαιώματα, για τη δημοκρατία, για το μέλλον που θέλουμε για τον ελληνικό λαό και το μέλλον για όλους μας. Και τώρα, το μέλλον στην Ελλάδα και στην Ευρώπη είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Luke Ming Flanagan

Αυτό που έχω να πω είναι ότι το να κάνεις το δύσκολο είναι πάντα ένα μοναχικό πράγμα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι το σωστό. Αυτό που κάνει η Ελλάδα είναι πηγή έμπνευσης για πολλούς ανθρώπους στη χώρα μου και για πολλούς ανθρώπους που έχουν απογοητευτεί με την δημοκρατία στην Ευρώπη.

Fabio de Masi 

Γνωρίζουμε την πολύ δύσκολη κατάσταση που η Ελλάδα έχει σήμερα περιέλθει, διότι η κυβέρνηση της Γερμανίας, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τα άλλα θεσμικά όργανα έχουν δημιουργήσει χάος στον τραπεζικό τομέα. Δεν υπάρχει λογική σε ανάληψη των νέων πιστώσεων απλώς να εξοφληθούν παλαιά χρέη.

Marina Albiol 

Αλληλεγγύη προς τον ελληνικό λαό, που τιμωρείται για το γεγονός ότι επέλεξε μια εναλλακτική λύση και το τέλος των πολιτικών λιτότητας. Έχουν μια κυβέρνηση που δίνει ένα δημοκρατικό μάθημα σε ολόκληρο τον κόσμο. Σταματήστε την εξαπάτηση, σταματήστε τα ψέματα, το δίλημμα τώρα δεν είναι το ΝΑΙ στο Ευρώ, ή το ΌΧΙ στο Ευρώ. Το δίλημμα είναι δημοκρατία ή δικτατορία της οικονομικής ισχύος. 

Marisa Matias 

Αυτό που είδα στην Ελλάδα, αυτό που βλέπω ακόμα και τώρα στην Ελλάδα είναι οι άνθρωποι που αγωνίζονται για την αξιοπρέπειά τους, για το μέλλον τους, για το δικαίωμά τους να έχουν ζωή και δικαιώματα και αυτό δεν είναι πολύ σύνηθες, δυστυχώς, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, λόγω των εκβιασμών όλων των θεσμών. Συγκινήθηκα από την πρωτοβουλία της κυβέρνησης, γιατί είδαμε για πρώτη φορά μια κυβέρνηση που δεν φοβάται το λαού – δε φοβάται το λαό της.

 
Eleonora Forenza

Ως μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θέλω να δείξω όλη μου την αλληλεγγύη μου προς τον ελληνικό λαό και την ελληνική κυβέρνηση. Η Altra Europa con Τσίπρας είναι στο πλευρό του Τσίπρα, με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρούμε ότι η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ είναι η νίκη της δημοκρατίας, η νίκη του αγώνα κατά της λιτότητας. Είμαστε με τον ΣΥΡΙΖΑ. 

 
Katerina Konecna

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας προς τον ελληνικό λαό και υποστηρίζουμε το δικαίωμα του ελληνικού λαού να πει τη γνώμη του σε δημοψήφισμα. Παρακαλώ μην ακούτε την προπαγάνδα των μέσων ενημέρωσης. Παρακαλώ πάρτε την απόφασή σας ελεύθερα.

Helmut Scholz 

Νομίζω ότι η γερμανική κυβέρνηση, η οποία έχει αναλάβει ηγετικό ρόλο στην επιβολή λιτότητας σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τη λογική της νομισματικής και οικονομικής ένωσης, η οποία είναι καθοριστική για την εσωτερική αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ ο πυρήνας που εκφράζει αυτή η λογική – το νόμισμα πρώτο, οι άνθρωποι σε δεύτερη και τρίτη μοίρα – θα πρέπει να τελειώσει.

 


σχετικα αρθρα