Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης διαβεβαίωσε σήμερα πως μια συμφωνία με τους πιστωτές είναι "ορατή" ανεξαρτήτως αποτελέσματος και πως θα μπορούσε να βρεθεί ακόμα και... αύριο το πρωί και πως οι συνομιλίες συνεχίσθηκαν παρασκηνιακά με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς στην πορεία προς το δημοψήφισμα της Κυριακής.

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε: 

Μια συμφωνία είναι ορατή είτε η απάντηση είναι ''ναι'' είτε όχι" στο δημοψήφισμα. Αν είναι όχι, μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως στη διάρκεια αυτής της εβδομάδας του αδιεξόδου είχαμε μερικές πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις που ήρθαν εμπιστευτικά από την επίσημη Ευρώπη και μια συμφωνία είναι λίγο πολύ δεδομένη. 

Ο Έλληνας υπουργός στην ερώτηση του δημοσιογράφου ότι είχε πράγματι ιδιωτικές συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, παρόλο που ευρωπαίοι αξιωματούχοι είχαν διαβεβαιώσει ότι δεν θα διεξάγονταν πλέον διαπραγματεύσεις πριν από το δημοψήφισμα απάντησε : «Αυτό είπα, έτσι δεν είναι;». 

Ο κ. Βαρουφάκης κατέληξε: 

Δεν πιστεύω ότι είναι πολύ αργά. Θα μπορούσαμε να βρούμε μια συμφωνία αύριο το πρωί. Η ελληνική κυβέρνηση και οι θεσμοί βρίσκονται πολύ πολύ κοντά σε ό,τι αφορά τη δημοσιονομική πολιτική και τον κατάλογο των μεταρρυθμίσεων. Η διαφορά που παραμένει αφορά την ελάφρυνση του χρέους.