«Αν δεν βγει η Ελλάδα από το ευρώ, πρέπει να φύγουμε εμείς», δήλωσε ο Χανς - Όλαφ Χένκελ ευρωβουλευτής του ευρωσκεπτικιστικού γερμανικού κόμματος AfD (Εναλλακτική για τη Γερμανία).

Σε συνέντευξή του στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt ο Χένκελ είπε ότι «αν και αυτή τη φορά η Ελλάδα δεν εγκαταλείψει την ευρωζώνη, θα πρέπει να φύγουμε εμείς, αν είναι δυνατόν μαζί με χώρες που ακολουθούν μια ανάλογη κουλτούρα σταθερότητας όπως εμείς».

Και συνέχισε ο γερμανός ευρωβουλευτής:

Ας μην ξεχνάμε ότι και πριν από την υιοθέτηση του ευρώ ήδη είχαμε ένα «βόρειο ευρώ»: όποτε η γερμανική Κεντρική Τράπεζα προχωρούσε σε ανατίμηση του μάρκου, ακολουθούσε η κορώνα, η λίρα και το φιορίνι Ολλανδίας.

Οι χώρες που θα παραμείνουν στην ευρωζώνη, μπορούν μετά την αποχώρησή μας να υποτιμήσουν το νόμισμα και να ξαναγίνουν ανταγωνιστικές.

Παράλληλα, τόνισε ότι θεωρεί τον διαχωρισμό μεταξύ των χωρών του βορρά και του νότου «απαραίτητο», ενώ σημείωσε ότι «πρέπει να σταματήσουμε να υποτάσσουμε τις διαφορετικές νομισματικές κουλτούρες στις ανάγκες ενός νομίσματος και να φροντίσουμε (να υπάρχει) ένα νόμισμα που θα αντιστοιχεί σε αυτές τις κουλτούρες».


TAGS