Στήριξη στο δημοψήφισμα εξέφρασε η Κοκκινοπράσινη συμμαχία της Δανίας, παροτρύνοντας τον λαό να πει «όχι» στον εκβιασμό και «ναι» στην αξιοπρέπεια και την δημοκρατία.

Όπως τονίζεται στην επιστολή:

Η ελληνική κυβέρνηση απάντησε στον εκβιασμό των θεσμών με δημοκρατία. Πρόκειται για απόφαση σοφή και θαρραλέα. Η Κοκκινοπράσινη Συμμαχία είναι περήφανη που στέκεται στο πλάι του ελληνικού λαού και του ΣΥΡΙΖΑ στην υπεράσπιση της δημοκρατίας και της εθνικής κυριαρχίας.

Τους τελευταίους έξι μήνες οι θεσμοί προσπάθησαν να ταπεινώσουν τον ελληνικό λαό. Ο σκοπός της ελίτ της Ε.Ε. δεν ήταν να λύσει τα προβλήματα της Ελλάδας, αλλά να αποφύγει τη διάδοση του κινήματος ενάντια στη λιτότητα. Οι συμβιβαστικές προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης απορρίφθηκαν μία προς μία όχι για οικονομικούς λόγους, αλλά με τον πολιτικό σκοπό να φοβίσουν τον λαό της Ισπανίας, της Ιρλανδίας και άλλων χωρών σε βαθιά κρίση και να τον αποθαρρύνουν από την ψήφο εναντίον της λιτότητας.

Αυτή η πολιτική του εκβιασμού δεν είναι απλά παραβίαση της βούλησης του ελληνικού λαού που εξέλεξε την κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ να τερματίσει τη λιτότητα, είναι και επίθεση στη δημοκρατία στην Ευρώπη.

Οφείλουμε να αντισταθούμε στον εκβιασμό και να επιμείνουμε στη δημοκρατία. Η Κοκκινοπράσινη Συμμαχία καλεί όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις να σταθούν στο πλάι της Ελλάδας και του ελληνικού λαού. Να πουν ΟΧΙ στον εκβιασμό. ΟΧΙ στη λιτότητα. Και ΝΑΙ στη δημοκρατία και την αξιοπρέπεια.

Ο αγώνας σας είναι και δικός μας αγώνας!