«Το μπλοκάρισμα των διαπραγματεύσεων από ορισμένες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και τους πιστωτές της Ελλάδας θέτουν όλη την Ευρώπη σε μια κατάσταση πρωτοφανούς κρίσης. Αυτή η ανευθυνότητα , θέτει σε κίνδυνο το σύνολο της Ευρωζώνης και συνιστά σοβαρή απειλή για όλους τους λαούς της Ευρώπης» αναφέρει σε ανακοίνωσή της Ευρωπαϊκή Αριστερά, η οποία τάσσεται στο πλευρό της κυβέρνησης ενόψει του δημοψηφίσματος.

Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις και τις προσπάθειες της Αθήνας επισημαίνει:

Η κυβέρνηση Τσίπρα έκανε ό,τι μπορούσε για να σεβαστεί την λαϊκή εντολή κάνοντας συμβιβαστικές προτάσεις. Αντιμέτωπη με την αδιαλλαξία του κεφαλαίου, επέλεξε τη δημοκρατική λύση, καλώντας τον ελληνικό λαό να εκφραστεί με δημοψήφισμα για τα μέτρα λιτότητας που απαιτούνται από τους θεσμούς .

Υποστηρίζουμε αυτή την πρωτοβουλία  με όλες μας τις δυνάμεις. Η Ελλάδα είναι ένας από τους πυλώνες της Ευρώπης. Οι εταίροι της πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι ο ελληνικός λαός είναι κυρίαρχος και μπορεί να υλοποιήσει μια άλλη πολιτική διαφορετική από αυτή της λιτότητας.

Τέλος λέει ΟΧΙ στη λιτότητα:

Η Ευρωπαϊκή  Αριστερά συστρατεύεται στο πλευρό του ΣΥΡΙΖΑ: και εμείς λέμε ΟΧΙ στη λιτότητα.

Καλούμε όλες τις δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις να διατρανώσουν τη στήριξή τους στην Ελλάδα. Η συμμετοχή τους στον αγώνα είναι ζωτικής σημασίας για τους Έλληνες, για τη δημοκρατία, για το μέλλον της Ευρώπης.

Μαζί με τα κοινωνικά κινήματα, καλούμε σε κινητοποίηση όλων στους δρόμους.
Το μέλλον μας παραείναι πολύτιμο για να το αφήσουμε στα χέρια των πιστωτών και των νεοφιλελεύθερων.