«Η χώρα οδηγήθηκε στην κρίση μετά από δεκαετίες πολιτικών λαθών και παθογενειών» δήλωσε η πρώην υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου, στηρίζοντας το «ναι».

Η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε:

Καταλάβαμε τι σημαίνει χρεοκοπία και η χώρα διχάστηκε από την απόφαση ενός πρωθυπουργού να βάλει το κόμμα του πάνω από την πατρίδα, και να μην αναλάβει τις ευθύνες του. Την Κυριακή, όμως, πρέπει, αποφασισμένοι, να τελειώσουμε ολοκληρωτικά με την κακή Μεταπολίτευση, και τη Δευτέρα η χώρα ενωμένη και ψύχραιμη να δει την προοπτική της. Το μέλλον της Ελλάδας μας, είναι κοινό ό,τι και αν έχει ψηφίσει ο καθένας.

«Η Ελλάδα κατέκτησε μέσα από δουλειά και θυσίες 40 ετών και στενή συνεργασία με την Ευρώπη, μία θέση που θα την ζήλευαν πολλές άλλες χώρες. Αυτό δεν μπορεί να το αρνηθεί κανείς, δεν πρέπει να το μηδενίσουμε» σημείωσε.
 
«ΝΑΙ σημαίνει ευκαιρία ανάκαμψης, ΝΑΙ σημαίνει τέλος στους μύθους και τον λαϊκισμό, ΝΑΙ σημαίνει αυτογνωσία και σκληρή δουλειά για να αλλάξουμε γρήγορα και σε βάθος, ΝΑΙ σημαίνει εθνική ασφάλεια και ελπίδα για το αύριο. ΟΧΙ σημαίνει εθνική απομόνωση, ΟΧΙ σημαίνει ισοπέδωση προς τα κάτω, όλοι στη φτώχεια. Το ΟΧΙ δεν θα φέρει δουλειές για τους νέους, θα φέρει και άλλη ανεργία. ΟΧΙ είναι επιλογή εκδίκησης χωρίς προοπτική αλλαγής. Η χώρα θέλει, όμως, χέρια ενωμένα και βλέμματα αποφασισμένα» κατέληξε η κ. Διαμαντοπούλου.