«Η Ελλάδα είναι ειδική περίπτωση», διεμήνυσε ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ

Αναφερόμενος στα προγράμματα διάσωσης που εφαρμόστηκαν στη Ευρωζώνη ο κ. Ζάιμπερτ έκανε ακόμη λόγο για θετικά αποτελέσματα σε άλλες χώρες, σε ό,τι αφορά την επιστροφή στην ανάπτυξη και την δημιουργία θέσεων εργασίας.

«Η Ελλάδα είναι ειδική περίπτωση, με ιδιαίτερα δύσκολα θέματα και περίπλοκα προβλήματα, τα οποία πάνε πολύ πίσω στον χρόνο», δήλωσε ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ σε όσον αφορά στον ρόλο του ΔΝΤ στα προγράμματα διάσωσης, σημείωσε ότι η γενική πεποίθηση της γερμανικής κυβερνησης παραμένει ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ είναι σωστή.

Σχετικά με ενδεχόμενη διαπραγμάτευση για τρίτο πακέτο βοήθειας, ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίου επεσήμανε ότι υπάρχει από γερμανικής πλευράς η διάθεση για συνομιλίες, υπενθυμίζοντας την φράση της Καγκελαρίου ότι «η πόρτα παραμένει ανοιχτή» και σημείωσε ότι θα πρέπει να περιμένουμε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, «με ηρεμία και σεβασμό στην απόφαση των Ελλήνων πολιτών», αλλά και το εάν θα υπάρξει αίτημα της Ελλάδας. Διευκρίνισε δε ότι πλέον δεν βρισκόμαστε στο πλαίσιο του δεύτερου προγράμματος, αλλά στην βάση του ESM.