«Έκπληξη και ντροπή προκαλούν οι κατάπτυστες δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη στο γερμανικό περιοδικό Focus Online που δημοσιεύθηκαν στις 23 Ιουνίου» αναφέρει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Και τονίζει ότι ο κ. Γεωργιάδης «όχι μόνο καλούσε τους δανειστές να μην αποδεχτούν τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης αλλά με μεγάλη διορατικότητα τούς έδινε μία ''δραστική και συνεπή'' συμβουλή... Όπως υπογραμμίζει ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση στο FOCUS:

«Θα ήταν καλύτερα τώρα να εισαχθεί έλεγχος κεφαλαίων και να αφήσουμε τη χώρα να χρεοκοπήσει και σε αυτή τη βάση, θα μπορούσαμε να πετύχουμε μια λογική συμφωνία με τους δανειστές». 

Και ο k. Σακελλαρίδης καταλήγει, λέγοντας ότι είναι ο ίδιος άνθρωπος που καλέι σήμερα τον ελληνικό λαό να πει «ναι» στο δημοψήφισμα:

Την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση έδινε τη μάχη της διαπραγμάτευσης, ο κ. Γεωργιάδης ταυτιζόταν με το πιο ακραίο κομμάτι των πιστωτών. Η συμβουλή του έπιασε τόπο. 

Τώρα συμβουλεύει τον ελληνικό λαό να ψηφίσει «ΝΑΙ». Ας τους πούμε «ΟΧΙ».