Σακελλαρίδης: Ο Άδωνις καλούσε τους δανειστές να επιβάλουν capital control

Σακελλαρίδης: Ο Άδωνις καλούσε τους δανειστές να επιβάλουν capital control

«Έκπληξη και ντροπή προκαλούν οι κατάπτυστες δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη στο γερμανικό περιοδικό Focus Online που δημοσιεύθηκαν στις 23 Ιουνίου» αναφέρει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Και τονίζει ότι ο κ. Γεωργιάδης «όχι μόνο καλούσε τους δανειστές να μην αποδεχτούν τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης αλλά με μεγάλη διορατικότητα τούς έδινε μία ''δραστική και συνεπή'' συμβουλή... Όπως υπογραμμίζει ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση στο FOCUS:

«Θα ήταν καλύτερα τώρα να εισαχθεί έλεγχος κεφαλαίων και να αφήσουμε τη χώρα να χρεοκοπήσει και σε αυτή τη βάση, θα μπορούσαμε να πετύχουμε μια λογική συμφωνία με τους δανειστές». 

Και ο k. Σακελλαρίδης καταλήγει, λέγοντας ότι είναι ο ίδιος άνθρωπος που καλέι σήμερα τον ελληνικό λαό να πει «ναι» στο δημοψήφισμα:

Την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση έδινε τη μάχη της διαπραγμάτευσης, ο κ. Γεωργιάδης ταυτιζόταν με το πιο ακραίο κομμάτι των πιστωτών. Η συμβουλή του έπιασε τόπο. 

Τώρα συμβουλεύει τον ελληνικό λαό να ψηφίσει «ΝΑΙ». Ας τους πούμε «ΟΧΙ». 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο