«Ο Πρωθυπουργός έχει πει ότι θα αποδεχθεί το ΝΑΙ και θα πάει την ίδια μέρα για να κλείσει συμφωνία στις Βρυξέλλες», τονίζει ο Τέρενς Κουίκ.

Σε συνέντευξή του στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 FM», ο υφυπουργός Επικρατείας αναφέρει:

Η άλλη πλευρά, θα αποδεχθεί το ΟΧΙ; για να έρθει να βοηθήσει για μία συμφωνία που ούτως ή άλλως πρέπει να κλείσει; Θέλω απάντηση. Κουκιά μετρημένα. 

Ανέφερε ότι ο ίδιος προσωπικά ήταν υπέρ της προσφυγής σε βουλευτικές εκλογές από τις αρχές Μαΐου, προσθέτοντας «από τη στιγμή όμως που είμαι σε μια Κυβέρνηση που η πλειοψηφία συντάχθηκε με το δημοψήφισμα, εγώ δεν μπορώ να μην υπακούω σε δημοκρατικούς κανόνες».

Είπε ότι δεν γνωρίζει τι θα πράξει ο Πρωθυπουργός σε περίπτωση επικράτησης του ΝΑΙ, τονίζοντας ότι πιστεύει πως με την ευθύτητα που διακρίνει τον κ. Τσίπρα «θα πάρει το αποτέλεσμα και θα πάει ο ίδιος στις Βρυξέλλες και θα κλείσει με συμφωνία την διαπραγμάτευση. Αυτό νομίζω ότι θα είναι και η κορυφαία του κίνηση».

«Είναι ανεπίτρεπτο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να παρεμβαίνει στα εσωτερικά της Ελλάδας και να λέει τι θα κάνουμε την επόμενη μέρα. Δεν είναι «μπανανία» η Ευρώπη» επισήμανε στην συνέχεια της συνέντευξής του.

Ο κ. Κουΐκ ερωτηθείς αν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα ψηφίσουν στην Βουλή μια τελική συμφωνία με σκληρά μέτρα, απάντησε «ο Ελληνικός λαός θα έχει αποφασίσει με το Δημοψήφισμα. Θα σεβαστώ τη γνώμη του».

«Είμαι βαθύτατα φιλοευρωπαϊστής, φιλοευρωπαίος και ακολουθώ βαθύτατα την πορεία, που - όπως είπε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος χθες - είναι «εθνικό ζήτημα» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς σχετικά είπε ότι οι δηλώσεις του Υπουργού 'Αμυνας και Προέδρου των ΑΝ.ΕΛ., Πάνου Καμμένου, «ήταν σαφέστατες. Για να υπάρχει εσωτερική ασφάλεια στην χώρα, πρέπει να έχεις θωρακισμένα σύνορα! Τι παραπάνω πρέπει να πει ένας Υπουργός 'Αμυνας;».

Πρόσθεσε ότι «κάποιοι το ερμηνεύουν όπως θέλουν, τον έχουν στοχοποιήσει τον Καμμένο, από την πρώτη ημέρα, που «σήκωσε το κεφάλι» και έκανε τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Αλλά, η δήλωση του ήταν σαφής, ότι όταν έχεις γερά σύνορα, περιφρουρείς και το εσωτερικό σου».

«Και τώρα του κάνουν επίθεση αυτοί που έχουν πάει τα σχέδια του ΝΑΤΟ σπίτι τους ή που είχαν δώσει τους κωδικούς του ελληνικού Πενταγώνου στους ανθρώπους της Τρόικας;. Ή εκείνοι που αποδέχτηκαν να βάλουν την 'Αμυνα μέσα στις περικοπές των Μνημονίων;» είπε στην συνέχεια.

Ερωτηθείς για την στάση των βουλευτών των ΑΝ.ΕΛ. είπε ότι «η περίπτωση του Κώστα Δαμαβολίτη θα πρέπει να γραφτεί με χρυσά γράμματα! Ο άνθρωπος μας το είχε πει (την περασμένη εβδομάδα) μέσα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Ότι αν κάποια στιγμή - γιατί ομόφωνα αποφασίσαμε οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στην Βουλή να ψηφήσουμε ΝΑΙ για το δημοψήφισμα - το κλίμα «στραβώσει», αν πάει η όλη ατμόσφαιρα προς το Ευρώ ή Δραχμή κτλ, τότε ο ίδιος (ο κ. Δαμαβολίτης) δεν θα μπορεί να το αντέξει, θα πάει στο ΝΑΙ. Και μάλιστα μας είπε ότι «εγώ θα παραιτηθώ και θα παραδώσω την έδρα».

«Οι άλλοι βουλευτές μας, βάζουν απλά διαδικαστικό θέμα δημοψηφίσματος, αλλά, νομίζω όλοι ξεκαθάρισαν, ότι είναι με το ΟΧΙ» κατέληξε ο κ. Κουίκ.