Ένα ηχηρό μήνυμα σε αυτούς που σκέπτονται να ψηφίσουν «όχι» απηύθυνε ο Σταύρος Θεοδωράκης, επισημαίνοντας ότι η ψήφος στο «ναι» θα σημαίνει καλυτέρευση της ζωής των Ελλήνων, ενώ προτείνει μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας την Κυριακή. 

Όπως τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού:

Ο Αλέξης Τσίπρας έμεινε χωρίς συμμάχους καθώς οι κεντροαριστεροί ηγέτες - ή μάλλον κυρίως αυτοί - όλος ο Νότος, ζητάει να ψηφίσουμε ΝΑΙ. Το ΟΧΙ θα το εκλάβουν ως ένα ακόμη βήμα αποκόλλησης από τον κορμό της Ευρώπης. Τα τελευταία χρόνια έγιναν πολλά λάθη απ όλες τις πλευρές ωστόσο ο θυμός δε βοηθά να πάρει κάποιος τις σωστές αποφάσεις. Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Όσο πιο εύκολη φαντάζει μια λύση τόσο πιο ψεύτικη είναι. 

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη: «Το «ναι» είναι η μεγάλη σύγκρουση με τις παλιές συνήθειες τις οποίες αντιγράφει και η καινούργια κυβέρνηση», συνεχίζει και σημειώνει: «Οι τράπεζες πρέπει να ανοίξουν την Τρίτη. Να εφοδιαστεί ξανά η αγορά. Αυτό θα γίνει μόνο με ένα δυνατό ΝΑΙ και να το πούμε όλοι μαζί.
Να μη διχαστούμε». 

Ο Σταύρος Θεοδωράκης προτείνει κυβέρνηση εθνικής ενότητας:

Η πρότασή μας την Κυριακή το βράδυ. Μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας και με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλω να πιστεύω ότι ο Πρωθυπουργός θα φερθεί υπεύθυνα. Δε θα κάνει το επόμενο μοιραίο λάθος.Δε θα πάμε σε εκλογές τον Αύγουστο. Κάποιοι σας λένε να τα γκρεμίσουμε όλα, να φτιάξουμε μια καλύβα απομονωμένη από τον υπόλοιπο κόσμο και μετά βλέπουμε. Είναι αυτή λύση; Σε καλώ λοιπόν να μη δώσεις λευκή επιταγή στην κυβέρνηση. Ζημιά θα τους κάνεις. Έκαναν λάθος με το δημοψήφισμα. Ήταν μια επιπόλαιη απόφαση. Μην τους επιβραβεύσεις. Εσύ έχεις τη δύναμη Τα χέρια σου και το μυαλό σου. Σε καλώ λοιπόν να μην κόψεις το τελευταίο σχοινί που μας συνδέει με την Ευρώπη.