Γράφει ο Παναγιώτης Τζαννετάτος

Την άποψη πως με την έκθεσή του για τη βιωσιμότητα του ελληνικόυ χρέους, το ΔΝΤ, δικαιώνει το προκαταρκτικό πόρισμα της επιτροπής αλήθειας της Βουλής, εξέφρασε η Ζωή Κωνστατοπούλου.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, η Πρόεδρος της Βουλής, τόνισε πως με τεχνάσματα οι δανειστές προσπάθησαν να περιαγάγουν την Ελλάδα σε δύσκολη θέση για να δεχθεί η κυβέρνηση την ψευδή ανάλυση που υπάρχει στην τελευταία πρόταση των θεσμών για το χρέος.

Όπως εξήγησε η επίμαχη έκθεση του ΔΝΤ, για τη μη βιωσιμότητα του χρέους αποσιωπήθηκε τεχνηέντως από τους δανειστές, οι οποίοι παρουσίασαν στη κυβέρνηση εναλλακτική έκθεση βάσει της οποίας το χρέος θα μπορούσε να καταστεί βιώσιμο χωρίς παρεμβάσεις ως το 2022.  

«Πρόκειται για ομολογία ενοχής του ΔΝΤ για τη συνταγή που κατέστρεψε την κοινωνία και την οικονομία», δήλωσε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος και πρόσθεσε: «Δεν είναι τυχαίο ότι αναγκάστηκε το ΔΝΤ να το ομολογήσει αυτό. Συνέβη γιατί ήρθε ακριβώς ενώπιων των αποκαλύψεων της επιτροπής αλήθειας! Δεν είναι τυχαίο που η κ. Λαγκάρντ ζήτησε από τον κ. Ρουμειλώτη να μην αποκαλύψει απόρρητες πληροφορίες».

Παράλληλα, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στους δημοσιογράφους «για τη στάση τους απέναντι στην λειτουργία της Επιτροπής για το χρέος και για δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η ίδια απέλυσε φωτογράφο της Βουλής».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου παρουσίασε έγγραφα που, όπως είπε, αποδεικνύουν ότι δεν υπήρξε απόλυση, αλλά αντίθετα πρόσληψη, της υπαλλήλου, παρά το γεγονός ότι είχε λήξη η σύμβαση της.

Παράλληλα, δοθηκε στη δημοσιότητα η ελληνική μετάφραση του Προκαταρκτικού Πορίσματος της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους.