Ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Λουκάς Παπαδήµος μετέφερε στην ελληνική κυβέρνηση το αυστηρό και σαφές μήνυμα του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ, το οποίο φαίνεται να είναι «ξεχάστε την επιµήκυνση, πάρτε µέτρα τώρα», αποτυπώνοντας την δυσοίωνη εικόνα που επικρατεί για τη χώρα μας αυτή τη στιγµή στην ΕΚΤ, γράφουν «Τα Νέα». Ο κ. Παπαδήµος, είχε µεταβεί στην έδρα της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη ως απεσταλµένος του Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου προκειµένου να βολιδοσκοπήσει τις διαθέσεις της ηγεσίας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας απέναντι στην χώρα μας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι τα περιθώρια ανοχής για την Ελλάδα στενεύουν, η περίοδος των επαίνων και των ευσήµων για την προσπάθεια που κάνουµε ως χώρα έχει περάσει, ενώ τέλει υπό αµφισβήτηση ακόµη και η καταβολή της πέμπτης δόσης του δανείου, που είναι προγραµµατισµένη να δοθεί στην Ελλάδα στα τέλη Ιουνίου.

Εκτός από το "καμπανάκι" του επικεφαλής της ΕΚΤ, ο κ. Παπαδήµος φέρεται επίσης να µετέφερε στην κυβέρνηση τις απόψεις ανωτέρων στελεχών της ΕΚΤ, όπως του Γιούργκεν Σταρκ και του Ντάνιελ Σµάγκι, σύμφωνα με τις οποίες, η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει αµέσως στις αποκρατικοποιήσεις για τις οποίες έχει δεσµευθεί.

Παράλληλα, θα πρέπει «να κάνει κάτι θεαµατικό για να πείσει ότι παραµένει σταθερή στην απόφασή της να υλοποιήσει τις δεσµεύσεις που έχει αναλάβει και να εφαρµόσει το Μνηµόνιο».

∆εν έγινε γνωστό αν οι συνοµιλητές του κ. Παπαδήµου προσδιόρισαν τι ακριβώς θα ήταν αυτό το «θεαµατικό», αλλά η ένταση µε την οποία άνοιξε η συζήτηση για πιθανές απολύσεις στον δηµόσιο τοµέα δείχνουν πως µια τέτοια επιλογή θα µπορούσε να λειτουργήσει κατευναστικά απέναντι στις διαθέσεις που δείχνει πλέον σύσσωµη η Ευρώπη απέναντι στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι μετά τη συνάντηση του κ. Παπαδήμου με τον Γιώργο Παπανδρέου, συγκροτήθηκε κλειστή σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό και µε τη συµµετοχή του υπουργού Οικονοµικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, στη διάρκεια της οποίας έγινε διεξοδική συζήτηση για την κατάσταση στην ελληνική οικονοµία.Πηγή: Tα Νέα - newpost.gr