«Η κοροϊδία ξεπερνάει κάθε όριο. Ο κ. Τσίπρας και οι υπουργοί της κυβέρνησης, συμβαδίζοντας με το ΔΝΤ, αναγορεύουν σε υπέρτατο στόχο για το λαό τη ρύθμιση του χρέους, που θα δικαιολογούσε μάλιστα, αν γινόταν και τα αντιλαϊκά μέτρα» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

«Την ίδια στιγμή», συνεχίζει η ανακοίνωση, «ο ίδιος ζητάει νέο δάνειο 30 δισ. που θα συνοδεύεται με νέο μνημόνιο».

Και καταλήγει:

Θέλουν ο λαός, που δεν ωφελήθηκε απ’ τη διόγκωση του χρέους, να αποδεχτεί τα αντιλαϊκά μέτρα στο όνομα μιας νέας διαχείρισης του χρέους, που όποτε έγινε στο παρελθόν συνοδεύτηκε με τσάκισμα εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων.

Την ίδια ώρα, σε αποκλειστική του δήλωση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας τονίζει ότι «στο δημοψήφισμα - φιάσκο της Κυριακής, ο λαός μπορεί με κάθε πρόσφορο τρόπο και με το άκυρο και με το λευκό και με την αποχή, να ακυρώσει τα μνημόνια και της τρόικα ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ και της ελληνικής κυβέρνησης».

«Όσοι την Κυριακή ψηφίσουν "Ναι" (των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι) ή "Όχι" (των ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Χρυσή Αυγή) στην πραγματικότητα ψηφίζουν συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής, των σκληρών αντιλαϊκών μέτρων με παλιά και νέα μνημόνια - ψηφίζουν συνέχιση των πολιτικών που μας έφεραν έως εδώ, δηλαδή της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ, του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος, με το λαό να πληρώνει ένα χρέος που δεν το δημιούργησε ο ίδιος» αναφέρει ο κ. Κουτσούμπας καλεί όσους εξαπατήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ να μην ψηφίσουν το ψευδεπίγραφο «ΌΧΙ», αλλά ούτε να υποκύψουν οι υπόλοιποι στους εκβιασμούς ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ καταλήγει στη δήλωσή του:

Καλούμε όλους αυτούς που μας προσεγγίζουν στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές, να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς της Ε.Ε., της μεγαλοεργοδοσίας, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Καλούμε τους αγωνιστές που πίστεψαν στον ΣΥΡΙΖΑ και βλέπουν μέρα με τη μέρα να αθετούνται όλες οι προεκλογικές του υποσχέσεις, να μην ακυρώσουν τις ελπίδες τους ψηφίζοντας το ψευδεπίγραφο "Όχι" των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-Χρυσής Αυγής.

Να συσπειρωθούν γύρω από το ΚΚΕ για να ανοίξει ο δρόμος σε ρήξη με την Ε.Ε. το κεφάλαιο και την εξουσία τους. Να ξημερώσουν πραγματικά καλύτερες μέρες για εμάς και τα παιδιά μας.