«Το Eurogroup είπε ότι η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί. Δεν μπορούν να διαψεύσουν τις υποσχέσεις τους», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς στο ιταλικό δημόσιο κανάλι Rai Tre τονίζοντας ότι υπάρχει βάση για συμφωνία, ενώ τόνισε ότι η ΕΚΤ θα πρέπει να δώσει νέα ρευστότητα.
 
«Υπάρχει ήδη μια βάση για συμφωνία, θα μπορούσαμε να την υπογράψουμε μέσα σε σαράντα οκτώ ώρες», πρόσθεσε ο υπουργός Επικρατείας, σύμφωνα με τον οποίο «η κυβέρνηση υποχρεώθηκε να επιλέξει την οδό του δημοψηφίσματος, αφού σε καμία άλλη χώρα δεν επιβλήθηκαν τόσο σκληροί όροι» πρόσθεσε ο κ. Παππάς.

«Δεχθήκαμε την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και κάποιες αυξήσεις στο ΦΠΑ, αλλά χωρίς την αναδιάρθρωση του χρέους δεν είναι ρεαλιστικό να σκεφτόμαστε ότι η ελληνική οικονομία θα μπορέσει να ανακάμψει», τονίζει ο υπουργός Επικρατείας.

Απαντώντας, δε, στην ερώτηση της δημοσιογράφου Μαρία Κουφάρο σχετικά με το αν οι τράπεζες θα ξανανοίξουν την Δευτέρα δηλώνει:

Θα κάνουμε ότι μας είναι δυνατόν, αλλά δεν εξαρτάται από την βούλησή μας. Χρειάζεται νέα ρευστότητα, και πρέπει να δοθεί από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Ελπίζω η ΕΚΤ να κάνει την Δευτέρα ό, τι πρέπει για να εγγυηθεί την σταθερότητα της οικονομίας μας.