Νίκος Παππάς: Η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί - Μήνυμα στην ΕΚΤ για τις τράπεζες

Νίκος Παππάς: Η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί - Μήνυμα στην ΕΚΤ για τις τράπεζες

«Το Eurogroup είπε ότι η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί. Δεν μπορούν να διαψεύσουν τις υποσχέσεις τους», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς στο ιταλικό δημόσιο κανάλι Rai Tre τονίζοντας ότι υπάρχει βάση για συμφωνία, ενώ τόνισε ότι η ΕΚΤ θα πρέπει να δώσει νέα ρευστότητα.
 
«Υπάρχει ήδη μια βάση για συμφωνία, θα μπορούσαμε να την υπογράψουμε μέσα σε σαράντα οκτώ ώρες», πρόσθεσε ο υπουργός Επικρατείας, σύμφωνα με τον οποίο «η κυβέρνηση υποχρεώθηκε να επιλέξει την οδό του δημοψηφίσματος, αφού σε καμία άλλη χώρα δεν επιβλήθηκαν τόσο σκληροί όροι» πρόσθεσε ο κ. Παππάς.

«Δεχθήκαμε την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και κάποιες αυξήσεις στο ΦΠΑ, αλλά χωρίς την αναδιάρθρωση του χρέους δεν είναι ρεαλιστικό να σκεφτόμαστε ότι η ελληνική οικονομία θα μπορέσει να ανακάμψει», τονίζει ο υπουργός Επικρατείας.

Απαντώντας, δε, στην ερώτηση της δημοσιογράφου Μαρία Κουφάρο σχετικά με το αν οι τράπεζες θα ξανανοίξουν την Δευτέρα δηλώνει:

Θα κάνουμε ότι μας είναι δυνατόν, αλλά δεν εξαρτάται από την βούλησή μας. Χρειάζεται νέα ρευστότητα, και πρέπει να δοθεί από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Ελπίζω η ΕΚΤ να κάνει την Δευτέρα ό, τι πρέπει για να εγγυηθεί την σταθερότητα της οικονομίας μας.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο