Τέλος στα σενάρια για παραίτηση του Πρωθυπουργού, σε περίπτωση επικράτησης του «ναι» στο αυριανό δημοψήφισμα βάζει ο Γιάννης Δραγασάκης.

«Η χώρα διαθέτει Πρωθυπουργό και από αύριο το βράδυ με ακόμα ισχυρότερη λαϊκή στήριξη και εντολή. Αυτή ακριβώς την εντολή θα υπηρετήσω και εγώ από την πλευρά μου» τονίζει σε δήλωσή του ο αντιπρέοδρος της Κυβέρνησης, με αφορμή δημοσίευμα που θέλει τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης να αναλαμβάνει ρόλο σε νέα κυβέρνηση.

Είχε προηγηθεί ένα ακόμη δημοσίευμα των Financial Times για τα σενάρια που εγκυμονεί η κάλπη του δημοψηφίσματος της Κυριακής και το οποίο ανέφερε ότι στην Αθήνα υπάρχει έντονη φημολογία ότι σε περίπτωση επικράτησης του «Ναι» η κυβέρνηση θα παραιτηθεί, επικαλούμενο δηλώσειςτου Αλέξη Τσίπρα και του Γιάννη Βαρουφάκη.

Ο Πίτερ Σπίγκελ που υπογράφει το άρθρο με τίτλο «Oxi or Nai: A look at what comes next on Greece», αναφέρεται στην περίπτωση παραίτησης της κυβέρνησης, του σχηματισμού νέας και του ρόλου που θα αναλάβι το «μετριπαθές κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ». «Ένας μετριοπαθής συνασπισμός μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, αυτός θα μπορούσε να ενωθεί με τα τρία κόμματα στο κοινοβούλιο και να σχηματίσουν μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας» αναφέρει χαρακτηριστικά ο αρθρογράφος των Financial Times.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, μερικοί έχουν προτείνει τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, τον πιο έμπειρο πολιτικό στην ιεραρχία του ΣΥΡΙΖΑ, ως πιθανό ηγέτη αυτού του μετριοπαθούς συνασπισμού.

«Υπάρχει προηγούμενο: ένας τεχνοκράτης πρωθυπουργός, ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης Λουκάς Παπαδήμος, ανέλαβε ως επικεφαλής ενός συνασπισμού πολυκομματικής κυβέρνησης στα τέλη του 2011 και συμφώνησε το δεύτερο πακέτο διάσωσης με τους δανειστές», τονίζει. 

Λεπτό προς λεπτό τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος