Στην Κομοτηνή άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Τέρενς Κουίκ.

Αμέσως μετά, ο υφυπουργός Επικρατείας για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου τόνισε:

Σήμερα ψήφισα για μία Ελλάδα στην Ευρώπη και στο ευρώ, όπως οφείλει να είναι. Των λαών, εθνών, αλληλεγγύης που διακήρυττε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ισοτιμίας που διακήρυττε ο Ζισκάρ Ντ Εστέν. Σήμερα είπα όχι στην Ευρώπη της λογικής Σόιμπλε, που μέσα σε όλα στοχεύει στην ισοπέδωση όλου του πλούτου της πατρίδας μου, από τον Τουρισμό μέχρι την πρωτογενή παραγωγή. Σήμερα ψήφισα ακούγοντας την αγωνία των νέων ανθρώπων, τις ηλικίες 18 - 35, που σε συντριπτικό ποσοστό μας δίνουν το μήνυμα για ΟΧΙ. Όπως το ίδιο μήνυμα μας δίνουν οι 4 στους 10 συνταξιούχους, που δεν λύγισαν από τα ΑΤΜ και τα ΜΜΕ.

«Πάντως, σε μία Δημοκρατία και πόσω μάλλον σε ένα κορυφαίο Δημοψήφισμα, είναι υποχρέωση όλοι να σεβαστούν την όποια ετυμηγορία του ελληνικού λαού και επάνω σε αυτή να δουλέψουν με απόλυτο ενωτικό πνεύμα. Το ίδιο θα πράξει και ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, και ο Πρόεδρός μας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος», σημείωσε και πρόσθεσε:

Αύριο, αυτή η κυβέρνηση, με πρώτο - πρώτο τον Αλέξη Τσίπρα, θα πάει στις Βρυξέλλες για να κλείσει την συμφωνία, σεβόμενος, αν αυτή είναι η λαϊκή εντολή, απόλυτα και το ΝΑΙ. Οι άλλοι θα σεβαστούν το ΟΧΙ, την απόφαση των Ελλήνων για ΟΧΙ και να στηρίξουν την επίτευξη συμφωνίας μέσα στα πλαίσια της ευρωζώνης και της ευρωπαϊκής οικογένειας; Εδώ θέλω να δω πόσο κάποιοι είναι δημοκράτες στη πράξη και όχι στα λόγια. Πόσοι σέβονται το λαό και δεν είναι υπάκουα στρατιωτάκια ενός επικίνδυνου συστήματος. Αυτό πάει και στους ευρωπαίους ηγέτες που οφείλουν να σεβαστούν την ελληνική δημοκρατία, την Ευρώπη του Σουμάν και τις διακηρύξεις του ΟΗΕ.