Την εκτίμησή του ότι η Ελλάδα θα παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, τονίζοντας την ίδια στιγμή ότι το μέλλον στην ζώνη του ευρώ δεν θα είναι εύκολο.  

Ο ισπανός πρωθυπουργός υπενθύμισε, όπως έχει κάνει και με άλλες ευκαιρίες, ότι η Ελλάδα έχει ωφεληθεί από την ευρωπαϊκή στήριξη, από οικονομικές αρωγές που αντιπροσωπεύουν 200 δισεκ. ευρώ σύμφωνα με τον ίδιο, και επέμεινε στο γεγονός ότι "η Ευρώπη ήταν ανέκαθεν αλληλέγγυα και θα παραμείνει".

Σύμφωνα με τον κ. Ραχόι: 

Όμως το ευρώ δεν είναι και δεν μπορεί να είναι μια λέσχη α λα καρτ, υπάρχουν προδιαγραφές και κανόνες που έχουν στόχο να εξασφαλίσουν την επιβίωσή του. Το μέλλον δεν θα είναι εύκολο, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. 

«Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη είναι βασισμένη στην υπευθυνότητα όλων και χωρίς τη δεύτερη, η πρώτη δεν μπορεί να υπάρξει», τόνισε ακόμη ο Ραχόι, ο οποίος υποστήριξε ωστόσο πως η ισπανική οικονομία είναι επαρκώς σταθερή ώστε να μπορεί να υποστεί μια ενδεχόμενη αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

«Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα μπορεί αναμφίβολα να αγγίξει την Ισπανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Όμως πολύ λιγότερο απ' ό,τι αν δεν είχαμε κάνει τις μεταρρυθμίσεις, που επιβλήθηκαν αφού έσκασε, το 2008, η φούσκα στην ισπανική αγορά ακινήτων», δήλωσε ακόμη ο ισπανός πρωθυπουργός.