Αποκαλυπτική για την Ελλάδα εμφανίστηκε η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στην εφημερίδα Handelsblatt, τονίζοντας ότι οι 'Ελληνες έχουν κάνει πολλές προσπάθειες τα τελευταία χρόνια, ενώ πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι μέλος του ΔΝΤ με ή χωρίς χρέος. 

Σε ερώτηση για το εάν το ΔΝΤ φέρεται με σκληρό τρόπο στην Ελλάδα η επικεφαλής του ΔΝΤ υπογράμμισε ότι το ζήτημα είναι πιο περίπλοκο από όσο ακούγεται, διότι υπάρχουν δεσμεύσεις δανείων, πρέπει να γίνουν υλοποιήσεις, υπάρχουν πολλά ζητήματα που πρέπει να διευθετούνται. 

Όπως τόνισε: 

Από την ελληνική πλευρά έχουν γίνει πολλές προσπάθειες. Έχουν γίνει πολλά βήματα προόδου. Δυστυχώς, τα τελευταία γεγονότα στην Ελλάδα έφεραν την οικονομία της χώρας πολλά βήματα πίσω.

Σε ερώτηση για το ελληνικό δημοψήφισμα, η κυρία Λαγκάρντ υπογραμμίζει ότι δεν μπορεί να πάρει θέση σε ένα δημοκρατικό δημοψήφισμα που γίνεται σε μια χώρα (Ελλάδα), απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πώς θα διαχειριστεί ένα ενδεχόμενο ναι ή όχι των Ελλήνων.

«Η ερώτηση που μου κάνετε είναι μια γέφυρα που δεν θέλω πραγματικά να περάσω», απάντησε.

Στην συνέντευξή της τονίζει επίσης ότι είναι «δικό μας χρέος είναι να βοηθήσουμε τη χώρα και να φέρουμε τις καταστάσεις σε ισορροπία. Και πρέπει να έρθουν σε ισορροπία» προσθέτει.

«Αν η Ελλάδα αποφασίσει να αφήσει το ευρώ ποιος θα είναι ο ρόλος του ΔΝΤ;» ρωτά η δημοσιογράφος και η Κριστίν Λαγκάρν απαντά: «Το ΔΝΤ έχει 189 μέλη και η Ελλάδα είναι ένα από αυτά. Η χώρα θα παραμείνει μέλος του ΔΝΤ με χρέος ή χωρίς».

Σε ερώτηση, τέλος, της δημοσιογράφου αν το ΔΝΤ έχει «διδαχθεί» κάτι από το ζήτημα της Ελλάδας και αν πρέπει να αναθεωρήσει τους όρους της, εκείνη απαντά. 

Το ΔΝΤ δεν καταστρατηγείται από όρους. Σίγουρα, πρέπει πάντοτε να υπάρχει δημιουργικότητα. Υπάρχει χρόνος για αυτό, Υπάρχει χρόνος για αλλαγές. Αυτή τη στιγμή μέλημά μας είναι να βρούμε λύσεις. 


Λεπτό προς λεπτό τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος