Την πλήρη ικανοποίηση εκ μέρους της κυβέρνησης για την διενέργεια του δημοψηφίσματος εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης.

Όπως είπε, μέσα από τεράστιες δυσκολίες, η κυβέρνηση και οι αρμόδιες υπηρεσίες «εγγυηθήκαμε, διοργανώσαμε και διεκπεραιώσαμε ένα δημοψήφισμα μέσα σε έξι μέρες». 

«41 χρόνια μετά, έγινε ένα δημοψήφισμα μέσα σε 6 μέρες» είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας παράλληλα τα πολλά προβλήματα, τεχνικά, θσμικά, κανονιστικά» που αντιμετωπίστηκαν.

«Η κοινή γνώμη και η αίσθηση που υπάρχει από το πρωί, συνηγορεί ότι υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση για τον τρόπο που διεξήχθη και αυτό οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στις υπηρεσίες του υπουργείου και των συναρμόδιων υπουργείων, την αστυνομία που έκανε ότι πρέπει για να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα, τους δικαστικούς αντιπορσώπους, τις εφορευτικές επιτροπές» τόνισε ο κ. Βούτσης.  

Όπως είπε, ήταν αποφασιστική η συμβολή όλων, αλλά ο τόνος δόθηκε από τα εκατομμύρια των πολιτών αυτής της χώρας και την υποδειγματική συμπεριφορά ενός ποσοστού πάνω από 50% που ήταν η συμμετοχή στο δημοψήφισμα, επί του συνολικού αριθμού των πολιτών. 

«Είχαμε να επιλύσουμε πάρα πολλά προβλήματα, όπως επιθέσεις σε ιστοσελίδες και την πλατφόρμα του υπουργείου που αντιμετίστηκαν πολύ εύκολα»

«Είναι ένα μήνυμα σε όλο τον κόσμο, αποφασιστικότητας και δημοκρατικής κουλτούρα»  υπογράμμισε.