current views are: 2

5 Ιουλίου 2015
Δημοσίευση18:12

Σύγχυση μετά τις δηλώσεις Βαλαβάνη για τα χρήματα στις θυρίδες

Σύγχυση επικράτησε μτά τις δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών, Νάντιας Βαλαβάνη για τα χρήματα στις θυρίδες.

Δημοσίευση 18:12’
αρθρο-newpost

Σύγχυση επικράτησε μτά τις δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών, Νάντιας Βαλαβάνη για τα χρήματα στις θυρίδες.

Αναταραχή επικράτησε μτά τις δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών, Νάντιας Βαλαβάνη για τα χρήματα στις θυρίδες.

Μιλώντας στον Alpha, η κυρία Βαλαβάνη είπε για τους κατόχους θυρίδων «μπορούν με τη συνήθη διαδικασία, δηλαδή συνοδεία τραπεζικού υπαλλήλου, να ανοίξουν τις θυρίδες, αλλά δεν μπορούν να πάρουν τα μετρητά και τα κοσμήματα που έχουν μέσα οι θυρίδες όσο υπάρχει capital controls».

O υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης, λίγο αργοτερα, μιλώντας στο Mega «άδειασε» την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών. «Ίσως αυτή να είναι δική της εισήγηση. Το αντίθετο πρέπει να γίνει. Θα πρέπει να διευκολυνθεί ο κόσμος να έχει πρόσβαση στις θυρίδες. Αυτό δεν διευκολύνει, δεν έχει κανένα νόημα κάτι τέτοιο» είπε χαρακτηριστικά.

Η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και της Εθνικής Τράπεζας, Λούκα Κατσέλη, διαψεύδοντας την κυρία Βαλαβάνη, τόνισε ότι «δεν υπάρχει καμία ειλημμένη απόφαση για κλείδωμα των μετρητών στις θυρίδες, δεν έχει συζητηθεί τίποτα».

Λίγο αργότερα, σχολίασε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι: «Η πρόσβαση των πελατών στις θυρίδες που διατηρούν σε υποκαταστήματα τραπεζών θα προσδιοριστεί χρονικά από την επικείμενη έκδοση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Υπενθυμίζεται ότι το περιεχόμενο των θυρίδων αποτελεί προσωπικό δεδομένο των πελατών και πρόσβαση σε αυτές έχουν αποκλειστικά και μόνον οι ίδιοι».

Παράλληλα, παρέπεμψε στην αποψινή συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών.

Λεπτό προς λεπτό τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος

Δείτε τον χάρτη των αποτελεσμάτων

 

 


σχετικα αρθρα