Την αναγκαιότητα συμφωνίας τις επόμενες ημέρες, αλλά και την εγγύηση της παραμονής της χώρας στην ΕΕ τόνισε σε δήλωσή του μετά την δημοσιοποίηση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαροπουλος. 

Όπως τόνισε ο κ. Θεοχαρόπουλος:

Ο ελληνικός λαός ψήφισε σε ένα δημοψήφισμα που δεν χρειαζόταν. Είπαμε από την πρώτη στιγμή ότι αυτό το δημοψήφισμα δεν μπορούσε να δώσει λύση σε αυτό το πολυσύνθετο ζήτημα της χώρας μας. Δεν μπορούσε και δεν μπορεί να συνοψίσει το πρόβλημα σε ένα μόνο ερώτημα. Διεξήχθη με πρωτοφανείς ταχύτατες διαδικασίες που δεν επέτρεπαν την ανάπτυξη επιχειρημάτων και το ερώτημα που τέθηκε δεν βοηθούσε στο να δοθεί μια σαφής απάντηση των πολιτών για το τι δρόμο πρέπει να ακολουθήσει η χώρα.

Σύμφωνα με τον κ Θεοχαρόπουλο,  «η ετυμηγορία του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα είναι απολύτως σεβαστή. Μόνο που αυτό το ΟΧΙ, εκ του ερωτήματος που τέθηκε, δεν προσδιορίζει μονοσήμαντα και την πολιτική διαχείρισή του εκ μέρους της κυβέρνησης».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ συνέχισε: «Σήμερα η κυβέρνηση πρέπει να εγγυηθεί την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη και στην Ε.Ε., στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης. Οι εταίροι οφείλουν να στηρίξουν την Ελλάδα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Εταίροι και κυβέρνηση πρέπει να επιδείξουν πνεύμα συγκερασμού των διαφορών και όχι αδιαλλαξία. Αν κυβέρνηση και εταίροι κρατήσουν αδιάλλακτη στάση, οι επιπτώσεις στην κοινωνία και στην χώρα θα είναι καταστροφικές».

Ο κ. Θεοχαρόπουλος κατέληξε

Στις αμέσως επόμενες ημέρες πρέπει να υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους για βιώσιμη λύση.Η Δημοκρατική Αριστερά έχει ξεκαθαρίσει την θέση της: ναι στην Ε.Ε. και στην Ευρωζώνη, ναι στην λύση και όχι στη ρήξη. Απαιτείται ενότητα και εθνική συνεννόηση. Η σοβαρότητα της κατάστασης δεν επιτρέπει θριαμβολογίες. Η Δημοκρατική Αριστερά καλεί όλους τους πολίτες της χώρας την επόμενη ημέρα να προχωρήσουμε μπροστά χωρίς πόλωση και διχασμό αλλά με ενότητα.

Λεπτό προς λεπτό τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος 


Δείτε τον χάρτη των αποτελεσμάτων