«Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος έδειξε ότι ο ελληνικός λαός και η νέα γενιά, για άλλη μια φορά, γύρισαν την πλάτη στο παλιό πολιτικό σύστημα» δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης έξω από τα γραφεία της Συγγρού.

«Αυτό σημαίνει πρώτον, ότι πρέπει να πετύχουμε μια συμφωνία για την παραμονή της χώρας στην ευρωπαϊκή οικογένεια, μέσα σε 48 ώρες όπως υποσχέθηκε ο Πρωθυπουργός και δεύτερον το υπάρχον πολιτικό σύστημα να αποχωρήσει» δήλωσε.

Όταν ρωτήθηκε αν αυτό σημαίνει παράιτηση της ηγεσίας της ΝΔ, απάντησε με νόημα:

Ο νοών νοείτω...

Είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία της Ντόρας Μπακογιάννη με τον Αντώνη Σαμαρά, όπου η βουλευτής της ΝΔ ζήτησε από τον πρόεδρο του κόμματος να παραιτηθεί. 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newpost η κυρία Μπακογιάννη φέρεται να τηλεφώνησε χθες το μεσημέρι στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και να του ζήτησε να δηλώσει την παραίτησή του.

Η ίδια φέρεται να του επισήμανε πως κάνει κακό στο «Ναι» του δημοψηφίσματος και μάλιστα προκειμένου να μην δημιουργηθεί η εντύπωση ότι έχει βλέψεις για την ηγεσία της ΝΔ, του είπε πως αν παραιτηθεί, τότε θα παραιτηθεί και η ίδια.

Ο κ. Σαμαράς φέρεται να αρνήθηκε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. 

Λεπτό προς λεπτό τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος 

Δείτε τον χάρτη των αποτελεσμάτων