Το αλαλούμ που είχε δημιουργηθεί μετά τις δηλώσεις της Νάντιας Βαλαβάνη με τις θυρίδες προσπάθησε να κατευνάσει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, ο οποίος τόνισε πριν από λίγο ότι με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία θα έχει δημοσιευτεί στο ΦΕΚ μέχρι αύριο, θα οριστεί το πλαίσιο διαχείρισης του περιεχομένου των θυρίδων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας βρίσκεται τώρα σε προγραμματισμένη σύσκεψη με τη συμμετοχή της προέδρου της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Λούκας Κατσέλη αλλά και των διοικήσεων όλων των συστημικών τραπεζών.

Όπως τόνισε στον ΑΝΤ1 ο  κ. Μαρδας, η ΠΝΠ, θα καθορίζει όχι μόνο το πλαίσιο πρόσβασης των πολιτών στις θυρίδες  -ο κ. Μάρδας ξεκαθάρισε ότι ο πολίτης θα έχει το δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει με το περιεχόμενό τους- αλλά και το τι θα γίνει από την Τρίτη, καθώς αύριο Δευτέρα τερματίζεται η πρόθεσμία κλεισίματος των τραπεζών που όριζε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της προηγούμενης Κυριακής) με τη λειτουργία των τραπεζών αλλά και το όριο αναλήψεων μέσω των ATMs.

Σε δηλώσεις του πριν από λίγο στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο κ. Μάρδας, εξάλλου, τόνισε ότι «ο απόλυτος κυρίαρχος της κάθε θυρίδας είναι ο κατοχός της». 

Λεπτό προς λεπτό τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος 

Δείτε τον χάρτη των αποτελεσμάτων