«Μπαίνει τέλος στην εποχή της Μεταπολίτευσης» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μιλώντας στο Ζάππειο για τη νίκη του «Όχι» στο δημοψήφισμα.

«Είδαμε να συνασπίζονται με το "ναι" όλες οι παλιές δυνάμεις του τόπου. Είδαμε παλιούς πολιτικούς που ερχόταν σε αντιπαράθεση, να συνασπίζονται με την μειοψηφία» σημείωσε.

«Ο λαός απέδειξε ότι δεν εκβιάζεται και δεν τρομοκρατείται» υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι «έζησε μια εβδομάδα τρόμου, μία εβδομάδα που το σύνολο των ιδιωτικών ΜΜΕ εκφόβισαν και τρομοκράτησαν τον ελληνικό λαό», κάνοντας λόγο για πρωτοφανείς συνθήκες στις οποίες έγινε το δημοψήφισμα

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι «οι τράπεζες έκλεισαν με προτροπή της αντιπολίτευσης. Οι πολίτες απειλήθηκαν ότι θα τους κουρέψουν τις καταθέσεις. Χιλιάδες υπάλληλοι απειλήθηκαν ή απειλήθηκαν με απόλυση επειδή θέλησαν να ψηφίσουν όχι».

«Αύριο η κυβέρνηση ξαναρχίζει τη διαπραγμάτευση από εκεί που την άφησε» τόνισε ο κ. Καμμένος.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πότε εκτιμά ότι μπορεί να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση, ο κ. Καμμένος απάντησε: «Αν υπάρχει καλή θέληση σε λίγες ώρες μπορεί να τελειώσει. Εμείς δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να σέρνεται.

Ερωτηθείς τι θα κάνει η ελληνική κυβέρνηση σε περίπτωση που την βγάλουν εκτός ευρώ, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ απάντησε ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια διάταξη που να προβλέπει την αποπομπή της Ελλάδας και δεν μπορεί με μονομερή απόφαση να παραβιαστούν οι κανόνες.
Τι περιμένετε από την γερμανική κυβέρνηση και τον κ. Σόιμπλε, ρωτήθηκε. «Να σεβαστεί το αποτέλεσμα. Αυτό είναι δημοκρατία».

Σε ερώτηση για το πότε θα ανοίξουν οι τράπεζες, ο κ. Καμμένος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης που θα κατατεθεί αύριο το πρωί και θα γίνει δεκτό.

Επίσης ο κ. Καμμένος επέμεινε στην θέση του ότι δεν θα δεχθεί αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά και μείωση των αμυντικών δαπανών τονίζοντας ότι αυτά είναι όρος παραμονής του κόμματος του στη κυβέρνηση.

Ο κ. Καμμένος εμφανίστηκε ενωτικός τονίζοντας ότι «εμείς τους θέλουμε όλους. Και αυτούς που ψήφισαν όχι και αυτούς που ψήφισαν ναι.
Τέλος, κληθείς να σχολιάσει την παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά από το αξίωμα του πρόεδρου της ΝΔ ο κ. Καμένος απάντησε: «Δεν με συγκλόνισε το γεγονός».

Λεπτό προς λεπτό τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος 

Δείτε τον χάρτη των αποτελεσμάτων