Για σκληρή δουλειά και πολύ δύσκολη θέση της χώρας έκανε λόγο ο υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης. 

Το σημερινό είναι ένα αποτέλεσμα που δίνει κουράγιο στον ελληνικό λαό, δήλωσε  μπαίνοντας στο Μαξίμου, δίνει δύναμη στον πρωθυπουργό να συνεχίσει τη διαπραγμάτευση για να σταθεί ο ελληνικός λαός στα πόδια του. 

Είπε ακόμη ότι δεν υπάρχουν θριαμβευτές και χαμένοι αλλά νικητής είναι η ελπίδα η δημοκρατία μέσα στην Ευρώπη, η οποία έχει πληγεί βάναυσα τις τελευταίες ημέρες.

Αυτό που μας απομένει είναι πάρα πολύ σκληρή δουλειά γιατί η χώρα μας βρίσκεται ήδη σε πάρα πολύ δύσκολη θέση, έχουμε να λύσουμε πολλά επείγοντα ζητήματα, είπε ο αναπληρωτής υπουργός και πρόσθεσε ότι είναι κρίσιμα τα 24ωρα που έρχονται αλλά εκείνο που μας εμψυχώνει είναι η ηχηρή δύναμη, η ψήφος που έδωσε ο ελληνικός λαός.

Είπε επίσης ότι η κυβέρνηση έχει ιστορική ευθύνη. Είπε επίσης ότι έχει σημασία να επανασυνδεθούμε με τη διαπραγμάτευση που φάνηκε να μπαίνει μια άνω τελεία. Πρόσθεσε ωστόσο ότι η διαπραγμάτευση συνεχίστηκε την εβδομάδα του δημοψηφίσματος κατά την οποία υπήρξαν κινήσεις και από τη μεριά της Κομισιόν και από τη μεριά της ελληνικής κυβέρνησης.

 

Λεπτό προς λεπτό τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος

Δείτε τον χάρτη των αποτελεσμάτων