Γράφει ο Παναγιώτης Τζαννετάτος

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετέβη ο Πρωθυπουργός, μετά την εντολή που έλαβε από το δημοψήφισμα. Ο Αλέξης Τσίπρας υπέβαλε αίτημα στον ΠτΔ για σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών.

«Αυτό που προέχει είναι να σφυρηλατηθεί η ενότητα και να διεκδικήσουμε μια βώσιμη λύση» τόνισε ο Πρωθυπουργός, ενημερώνοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το μήνυμα του δημοψηφίσματος. 

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, «είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε άμεσα σε μια ουσιαστική διαπραγμάτευση για να βρεθεί ένας έντιμος συμβιβασμός για το καλό της Ευρώπης. Να καταλάβουν όλοι ότι η Ευρώπη μέσα από συμβιβασμούς προχωρά». 

«Η βούληση του ελληνικού λαού ερμηνεύεται μόνο με βάση τους όρους υπό τους οποίους διεξήχθη το δημοψήφισμα και ουδείς μπορεί να την παρερμνηνεύσει, τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος» είπε από την πλευρά του Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Υπογράμμισε ότι το παοτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι να θωρακίσει την πορεία της Ελλάδας εντός Ευρώπης και εντός Ευρωζώνης.

«Η λαϊκή ετυμηγορία εξουσιοδοτεί την κυβέρνηση για μια συμφωνία που θα σέβεται στο ακέραιο τις υποχρέωσεις της με βάση το ευρωπαϊκό κεκτημενο, αλλά θα διασφαλίζει και βιώσιμη οικονομία» τόνισε ο Προκόπης Παυλόπουλος

«Η Ελλάδα ήταν, είναι και θα παραμείνει αναπόσπαστο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωζώνης. Αποδείξαμε με την ψήφο μας ότι δεν μπορύμε να διανοηθούμε την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης» υπογράμμισε.