«Η χώρα περνάει κρίσιμες στιγμές η ΝΔ συνέβαλε πάντα δημιουργικά στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και το ίδιο θα κάνει και τώρα» δήλωσε ο μεταβατικός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, μετά την παραίτηση Σαμαρά.

«Πάντα συμβάλαμε θετικά στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα. Οι πολίτες αξίζουν μία καλύτερη προοπτική. Θα καταθέσουμε προτάσεις που μπορούν να οδηγήσουν εκτός του αδιεξόδου. Θα περιμένουμε τις προτάσεις του κ. Τσίπρα, αυτός είναι ο εκπρόσωπος της χώρας. Δεν απασχολεί κανέναν η επόμενη ημέρα της ΝΔ αυτή τη στιγμή.

«Είμαστε σε πλήρη συνεννόηση με τον κ. Σαμαρά και θα γίνουν όλες οι διαδικασίες ώστε η ΝΔ να παίξει το ρόλο που της αρμόζει» υπογράμμισε για την επόμενη μέρα στη Συγγρού. 

«Πάντα η ΝΔ προσπαθούσε να δημιουργήσει προϋποθέσεις συνεννόησης, ποτέ δεν αρνήθηκε να συμβάλει θετικά ακόμα και με δικό της πολιτικό κόστος» τόνισε.  

Αύριο το πρωί, ο κ. Μεϊμαράκης θα επιδιώξει να δει τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους και τους τομεάρχες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολιτευσης και ανάλογα με τις εξελίξεις, αν προλάβει, το απόγευμα θα συγκαλέσει την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

Τα πάντα, τονίζει, θα γίνουν με βάση τις διαδικασίες που προβλέπει το καταστατικό της ΝΔ και με σεβασμό στον Αντώνη Σαμαρά

Λεπτό προς λεπτό τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος 

Δείτε τον χάρτη των αποτελεσμάτων