Λίγες ώρες μετά το αποτέλεσμα του χθεσινοβραδινού δημοψηφίσματος ο γαλλικός τύπος επικεντρώνεται στις πολιτικές εξελίξεις σχετικά με το ελληνικό ζήτημα εξετάζοντας τα διαφορετικά ενδεχόμενα που τίθενται στο τραπέζι ύστερα από τη συντριπτική νίκη του ΟΧΙ.

«Η Ελλάδα κάνει ένα μεγάλο βήμα προς την έξοδο από το ευρώ» γράφει στο πρωτοσέλιδό της η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» αναφερόμενη στο χθεσινοβραδινό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Μετά την απόρριψη  της ευρωπαϊκής πρότασης από την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, το ενδεχόμενο του Grexit εμφανίζεται ολοένα και περισσότερο πραγματικό.

«Τώρα σεβαστείτε το ΟΧΙ του ελληνικού λαού» γράφει στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα «L’Humanité», υποστηρίζοντας τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης και των Ελλήνων πολιτών.

Με τον τίτλο «Η ελληνική κλωτσιά» χαρακτηρίζει η εφημερίδα «Aujourd’hui en France» το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος υπογραμμίζοντας πως 61,5% του ελληνικού λαού είπε ‘’ΟΧΙ’’ απορρίπτοντας μαζικά το νέο σχέδιο λιτότητας των εταίρων. «Ένας κεραυνός ξέσπασε πάνω από την Ευρώπη» σύμφωνα με την εφημερίδα. 

Λεπτό προς λεπτό τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος 

Δείτε τον χάρτη των αποτελεσμάτων