ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραιτήθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης

Δημοσίευση 6 Ιουλίου 2015, 08:17 / Ανανεώθηκε 6 Ιουλίου 2015, 09:57
Παραιτήθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης
Facebook Twitter Whatsapp

Την αποχώρησή του από το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την αποχώρησή του από το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού η απόφασή του εντάσσεται στην πρόθεσή του να βοηθήσει τον πρωθυπουργό στην επίτευξη συμφωνίας αφού όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «λίγο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος, μου κατέστη γνωστό ότι οι συμμετέχοντες στο Eurogroup, και λοιποί εταίροι, θα «εκτιμούσαν» την... απουσία μου από τις συνεδριάσεις του». 

Μάλιστα τονίζει ότι «οι αριστεροί δεν αγαπούν τις καρέκλες» και επαναλαμβάνει ότι θα στηρίξει τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και τη νέα ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών

Όπως έχει ήδη γράψει το newpost ο πρωθυπουργός τις τελευταίες ημέρες είχε δεχθεί εισηγήσεις από κομματικά στελέχη προκειμένου να απομακρύνει τον κ. Βαρουφάκη καθώς του απέδιδαν το 90% της ευθύνης για την μη επίτευξη της συμφωνίας. 

Την ίδια ώρα ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται έτοιμος να πάρει την μεγάλη απόφαση για ανασχηματισμό με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι θα πειράξει και άλλες καρέκλες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργού

Το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου θα μείνει στην παγκόσμια ιστορία ως μοναδική στιγμή που ένας μικρός ευρωπαϊκός λαός όρθωσε το ανάστημά του εναντίον της Χρεοδουλοπαροικίας.  

Όπως όλες οι δημοκρατικές κατακτήσεις, έτσι κι αυτή η ιστορική απόρριψη του τελεσίγραφου του Eurogroup της 25ης Ιουνίου έχει μεγάλο κόστος. Είναι λοιπόν απαραίτητο το κεφάλαιο του ΟΧΙ να επενδυθεί άμεσα ώστε να μετατραπεί σε ΝΑΙ σε κάποια έντιμη συμφωνία-επίλυση – με αναδιάρθρωση χρέους, με μειωμένη λιτότητα, με αναδιανομή υπέρ των μη εχόντων, με πραγματικές μεταρρυθμίσεις. 

Λίγο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος, μου κατέστη γνωστό ότι οι συμμετέχοντες στο Eurogroup, και λοιποί εταίροι, θα «εκτιμούσαν» την... απουσία μου από τις συνεδριάσεις του, κάτι που ο Πρωθυπουργός έκρινε ότι ίσως βοηθήσει στην επίτευξη συμφωνίας. Για αυτό και αποχωρώ από το Υπουργείο Οικονομικών. 

Είναι καθήκον μου να βοηθήσω όσο μπορώ τον Αλέξη Τσίπρα να εκμεταλλευτεί, όπως εκείνος κρίνει, το κεφάλαιο που μας δώρησε ο ελληνικός λαός μέσω του δημοψηφίσματος.  Κι είναι τιμή μου η απαίτηση των δανειστών. 

Η Αριστερά λειτουργεί συλλογικά και οι αριστεροί δεν αγαπάμε τις καρέκλες. Θα στηρίξω τον Αλέξη Τσίπρα, την νέα ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, την κυβέρνηση της Αριστεράς. 

Η υπερπροσπάθεια να τιμήσουμε τον γενναίο ελληνικό λαό, και το περίφημο ΟΧΙ που χάρισε χτες στους απανταχού δημοκράτες, μόλις ξεκινά!

 

Λεπτό προς λεπτό τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος 

Δείτε τον χάρτη των αποτελεσμάτων