«Είναι στο χέρι της ελληνικής κυβέρνησης να ερμηνεύσει τι θα σημαίνει στην πράξη αυτό το αποτέλεσμα», δήλωσε ο Αλεξάντερ Στουμπ, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Όπως τόνισε ο φινλανδός υπουργός Οικονομικών, το δεύτερο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας έχει λήξει και δεν μπορεί να συνεχιστεί.

«Οι ηγέτες των χωρών της ευρωζώνης και το Eurogroup θα συνεδριάσουν την Τρίτη για να αποτιμήσουν την κατάσταση. Τα όργανα και οι κανόνες για την σταθεροποίηση της ευρωζώνης παραμένουν αμετάβλητα», είπε ο κ. Στουμπ και πρόσθεσε:

Το κοντινό μέλλον θα είναι πολύ δύσκολο για την Ελλάδα. Ασχέτως του τι θα συμβεί στη συνέχεια, η προσαρμογή της οικονομίας της χώρας θα απαιτήσει εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις.

Ο φινλανδός ΥΠΟΙΚ κατέληξε:

Ωστόσο, οι διαπραγματεύσεις μπορούν να επαναληφθούν μόνο όταν η Ελληνική κυβέρνηση θα είναι πρόθυμη να συνεργαστεί και να δεσμευτεί σε μέτρα για την σταθεροποίηση των δημόσιων οικονομικών της χώρας και να εφαρμόσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για την βιωσιμότητα του χρέους. Το μπαλάκι είναι τώρα στο γήπεδο της Ελλάδας.

Λεπτό προς λεπτό τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος 

Δείτε τον χάρτη των αποτελεσμάτων