Για αντιδημοκρατική συμπεριφορά όσων δεν αποδέχονται και σέβονται το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος έκανε λόγο ο υφυπουργός Επικρατείας, Τέρενς Κουικ. 

«Το δημοψήφισμα είχε ξεκαθαριστεί από την πρώτη στιγμή, ότι εντάσσεται στη διαπραγματευτική πορεία για την επίλυση της ελληνικής κρίσης. Είναι βαθύτατα αντιδημοκρατικό να μην το αποδέχονται ως αποτέλεσμα- σύμφωνα με τις πρώτες δηλώσεις τους- κομβικοί αξιωματούχοι της ΕΕ και κρατών μελών, που πρωταγωνιστούν με σημαίνουσα άποψη» δήλωσε ο υφυπουργός Επικρατείας, Τέρενς Κουΐκ.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΑ Χανίων είπε πως «η παραίτηση Βαρουφάκη δείχνει ότι κανένας μας δεν είναι "κολλημένος" σε καρέκλες και ότι όλοι έχουν στον νου τους τη διευκόλυνση του πρωθυπουργού στις κινήσεις του για επίτευξη συμφωνίας το γρηγορότερο δυνατόν».

«Η ΝΔ, απαλλαγμένη από το "βαρίδι" Σαμαρά, που της είχε δώσει ακραία και τρομολαγνικά χαρακτηριστικά και με προσωρινό αρχηγό έναν πολιτικό με αντίθετα χαρακτηριστικά, τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, οφείλει να σπεύσει πιεστικά στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, όπου κυριαρχεί η φυσιογνωμία της Άνγκελα Μέρκελ και να ζητήσει το ΕΛΚ να στηρίξει, χωρίς εμπάθειες και με ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, την αναγκαιότητα της βιώσιμης λύσης της ελληνικής κρίσης», κατέληξε.