Αυστηρό μήνυμα στέλνει προς την Ελλάδα στέλνει ο πρόεδρος του EurogroupΓερούν Ντάισελμπλουμ, τονίζοντας ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν σημαίνει ότι η συμφωνία είναι πιο κοντά.

Το ελληνικό δημοψήφισμα δεν μας φέρνει πιο κοντά σε συμφωνία» υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι ακόμα χρειάζονται μεταρρυθμίσεις. «Δεν μας φέρνει αμέσως πλησιέστερα σε μια λύση. Στην πραγματικότητα, όταν απορρίπτονται προτάσεις, αυτό καθιστά απλώς τα πράγματα δυσκολότερα», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Ντάισελμπλουμ.

O ολλανδός ΥΠΟΙΚ συμπλήρωσε ότι είναι «στόχος της Ελλάδας» να μείνει στην Ευρωζώνη όπως και «στόχος δικός του».

Ο κ. Ντάισελμπλουμ συμπλήρωσε ότι η ολλανδική κυβέρνηση θα συζητήσει το ελληνικό αίτημα για επιπρόσθετη έκτακτη χρηματοδότηση στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM).

«Θα δούμε, βήμα βήμα, εάν μπορούμε να σώσουμε τη διαδικασία» δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ κατά την προσέλευσή του σε συνεδρίαση της ολλανδικής κυβέρνησης. «Παράλληλα, υπάρχει αίτημα για πρόγραμμα του ESM», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, είπε ότι δεν έχει προσωπικά προβλήματα με κανέναν στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα.

Λεπτό προς λεπτό τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος 

Δείτε τον χάρτη των αποτελεσμάτων