current views are: 4

6 Ιουλίου 2015
Δημοσίευση13:38

Στήριξη αρχηγών στον Τσίπρα για τη διαπραγμάτευση – Αναμένεται κοινή ανακοίνωση

Ολοκληρώθηκε η μαραθώνια σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που συνεδρίαζε από τις 10:00 το πρωί. 

Δημοσίευση 13:38’
αρθρο-newpost

Ολοκληρώθηκε η μαραθώνια σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που συνεδρίαζε από τις 10:00 το πρωί. 

Ολοκληρώθηκε η μαραθώνια σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που συνεδρίαζε για περισσότερες από έξι ώρες υπό τον Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο. 

Αναμένεται να εκδοθεί κοινή ανακοίνωση των πολιτικών αρχηγών, την οποία υπογράφουν όλα τα κόμματα που συμμετείχαν στη σύσκεψη, πλην του ΚΚΕ

Για μια ιστορική ημέρα, που βάζε τέλος στην εποχή της μεταπολίτευσης, έκανε λόγο ο Πάνος Καμμένος, εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι οι πολιτικοί αρχηγοί έδωσαν τη δύναμη και την πολιτική στήριξη στον Αλέξη Τσίπρα να πάει στις Βρυξέλλες και να διαπραγματευθεί για συμφωνία με μεταρρυθμίσεις και ανάπτυξη. 

«Την πλήρη ευθύνη για τη συμφωνία την έχει ο Πρωθυπουργός» επεσήμανε ο προσωρινός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης, τονίζοντας ότι «οφείλουν όλες οι πολιτικές ηγεσίες να συμβάλουμε για να ξαναβρούμε την ενότητα που απαιτείται και να παροτρύνουμε την κυβέρνηση να μπορέσει να φέρει τη συμφωνία που θα πρέπει να τύχει ευρύτερης αποδοχής».

«Ο πρωθυπουργός έντιμα και καθαρά μας είπε πολλές από τις προτάσεις που σκέφτεται να κάνει στην Ευρώπη, κάναμε προτάσεις. Δεν υπάρχουν εύκολες ημέρες. Όλοι αποδεχόμαστε ότι θα υπάρξουν δύσκολες στιγμές, θα παρθούν δύσκολες αποφάσεις» τόνισε ο επικεφαλής του «Ποταμιού» Σταύρος Θεοδωράκης.

«Έρχονται σκληρά μέτρα. Είτε συμφωνία με μνημόνιο και σκληρά μέτρα είτε Grexit θα είναι σε βάρος του ελληνικού λαού» τόνισε από την πλευρά του ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, υπογραμμίζοντας ότι διαφώνησε με την κοινή ανακοίνωση των υπόλοιπων αρχηγών. 

 

Λεπτό προς λεπτό τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος 

Δείτε τον χάρτη των αποτελεσμάτων


σχετικα αρθρα