«Έρχονται σκληρά μέτρα. Είτε συμφωνία με μνημόνιο και σκληρά μέτρα είτε Grexit θα είναι σε βάρος του ελληνικού λαού» τόνισε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, αμέσως μετά τη λήξη του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών.

«Ακούσαμε την ενημέρωση από τον πρωθυπουργό για την πορεία των διαπραγματεύσεων. Εκφράσαμε ξακάθαρα τις απόψεις του ΚΚΕ για τις εκτιμήσεις του εκλογικού αποτελέσματος αλλά και για τα τεράστια προβλήματα του ελληνικού λαού στη λυκοσυμμαχία της Ε.Ε. που μεγαλώνει τα αδιέξοδα» τόνισε και πρόσθεσε:

Αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή διαπραγμάτευση μέσα στα τείχη της Ε.Ε.

Ο κ. Κουτσούμπας πρόσθεσε ότι «το ΚΚΕ διαφώνησε συνολικά με το κοινό ανακοινωθέν που συμφώνησαν τα υπόλοιπα κόμματα. Η διαφωνιά μας έχει να κάνει και τις εκτιμνήσεις για την ετυμηγορία του λαού αλλά και την πορεία και την τακτική της διαπραγμάτευσης».

Και τόνισε «δεν έχει εξουσιοδοτήσει κανένας κανέναν να πάει να υπογράψει νέα μνημόνια».

Ο γ.γ. του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι «η αδιέξοδη αυτή πολιτική οδηγεί σε δύο εκδοχές. Είτε να υπογράψουμε μία επώδυνη συμφωνία με σκληρά αντιλαϊκά μέτρα ή να υπάρξουν εξελίξεις χρεοκοπίας, δηλαδή αυτό που λένε οι εταίροι. Ο λαός μας πρέπει να είναι προετοιμασμένος».

Λεπτό προς λεπτό τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος 

Δείτε τον χάρτη των αποτελεσμάτων