Μήνυμα προς την Ελλάδα να παρουσιάσει νέες προτάσεις, έστειλαν οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας και της Γαλλίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και Μισέλ Σαπέν.

«Σεβόμαστε την απόφαση του ελληνικού λαού» αυτή ήταν η πρώτη αντίδραση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ τόνισε ότι «δεν μπορώ να σχολιάσω προτάσεις που δεν έχω λάβει» και ζήτησε «σαφείς προτάσεις» από τη χώρα.  

Ο Σόιμπλε παραδέχθηκε ότι η γερμανική κυβέρνηση και o απερχόμενoς υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, είχαν διαφωνήσει σε πολλά θέματα, αλλά δήλωσε ότι δεν θα είναι απαραιτήτως πιο εύκολα τα πράγματα για τον διάδοχό του στην Αθήνα.

«Αντιπροσώπευε μια στάση που, σε πολλά σημεία, εμείς δεν συμφωνούμε, όμως σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε προσωπικό πρόβλημα και δεν υπάρχει πλέον, μετά την ανακοίνωση της αποχώρησής του», δήλωσε ο Σόιμπλε σε συνέντευξη Τύπου στη Βαρσοβία.

«Όποιος τον διαδεχθεί, θα βρεθεί σε μια κατάσταση όπου δεν θα είναι εύκολο να βρει μια λύση με τους συναδέλφους του στο Eurogroup για τα προβλήματα της χώρας του, τα οποία δεν είναι απλά», τόνισε ο Σόιμπλε, στέλνοντας μήνυμα στον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Από την πλευρά του ο  υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν είπε πως είναι πολύ νωρίς προκειμένου να καταλήξουμε σε οποιοδήποτε συμπέρασμα σχετικά με τις ελληνικές προτάσεις.

«Πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι έχουν να μας πουν οι Έλληνες» υποστήριξε χαρακτηριστικά.

«Είναι δύσκολο να βρούμε τη λύση αυτής της δύσκολης κατάστασης, αλλά πρέπει να ενισχύσουμε την Ευρωζώνη και τη συνεργασία» πρόσθεσε ο κ. Σαπέν.

«Η καλύτερη απάντηση σ’ αυτό το δύσκολο πρόβλημα είναι η περισσότερη δουλειά» κατέληξε ο Γάλλος υπουργός.