Στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο μιλάει ο επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σχετικά με το ελληνικό ζήτημα. 

Ο κ. Γιουνκέρ ξεκινησε λέγοντας πως «ο ρόλος της Κομισιόν είναι πολλές φορές αντικείμενο επικρίσεων σε ό,τι αφορά την Ελλάδα». 

«Πρέπει να σεβαστούμε την απόφαση του ελληνικού λαού αλλά θα ήθελα να καταλάβω τι ακριβώς είπαν. Θα ήθελα να μου εξηγήσετε τι ακριβώς ζητήθηκε απο τον ελληνικό λαό στο δημοψήφισμα, δεν το έχω ακόμη καταλάβει. 

Οι Έλληνες είπαν σαρωτικό ΟΧΙ σε ένα ερώτημα - κείμενο που δεν είναι προς συζήτηση. Θα ζητήσω από τον Έλληνα πρωθυπουργό να εξηγήσει την ελληνική ψήφο», πρόσθεσε.

«Θα πρέπει να αποφευχθεί ένα Grexit. Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη», τόνισε πάντως ο κ. Γιουνκέρ και πρόσθεσε πως «η ελληνική κυβέρνηση εγκατέλειψε τις διαπραγματεύσεις και αυτό ήταν μεγάλο σφάλμα». 

«Θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε λύση για την Ελλάδα. Πρέπει να επιτευχθεί συμβιβασμός και αυτή είναι η δουλειά που θα συνεχίσω να κάνω ως Πρόεδρος της Κομισιόν. Πρέπει να βάλουμε το Εγώ μας σε δεύτερη μοίρα. Είμαι κατά ενός Grexit», είπε ο κ. Γιουνκέρ.

«Είναι απαράδεκτο να λέει κανείς για τρομοκράτες στο ευρωκοινοβούλιο. Το μπαλάκι  βρίσκεται στο ελληνικό γήπεδο. Είναι απαράδεκτο να χαρακτηρίζεται "τρομοκράτης" η Κομισιόν απο την ελληνική κυβέρνηση», υπογράμμισε.

«Απόψε θα προσπαθήσουμε να κατεβάσουμε τους τόνους και να κατανοήσουμε την ψήφο του ελληνικού λαού», κατέληξε.