Γράφει ο Τάσος Τσιφόρος 

Ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στα χείλη όλων στις Βρυξέλλες και στην Ευρωζώνη, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος συμμετέχει σήμερα στο Κολέγιο των Επιτρόπων που θα έχει ως αποκλειστικό θέμα συζήτησης την Ελλάδα. 

Στην Ελλάδα, πάλι, και στα της Ν.Δ. η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από το ρόλο που θα μπορούσε να έχει ο Επίτροπος στις διαδικασίες διαδοχής. Ασφαλείς πληροφορίες του Newpost, επιμένουν ότι ο κ. Αβραμόπουλος πιθανότατα δεν θα εμπλακεί στις εσωτερικές διεργασίες της Νέας Δημοκρατίας. Άλλωστε, θα ήταν παράδοξο για όσους των γνωρίζουν, αυτές τις κρισιμες ώρες για τη χώρα να εγκαταλείψει ένα κρίσιμο πόστο για τα... εσωκομματικά. 

Ο Επίτροπος όλα αυτά τα χρόνια οικοδομεί τον ρόλο ενός ισχυρού και ενωτικού παράγοντα στον ευρύτερο παραταξιακό χώρο της Νέας Δημοκρατίας ενώ όλη η πολιτική του παρουσία ήταν και παραμένει στη γραμμή της εθνικής συναίνεσης αλλά και της πρότασής του για τη συνεργασία του συνόλου των ευρωπαϊκών, δημοκρατικών δυνάμεων της χώρας σε μία κυβέρνηση που θα έχει ως στόχο την εθνική ανασυγκρότηση. Ως εκ τούτου, πολιτικά στελέχη, από τα πολλά που επικοινώνησαν τις τελευταίες ημέρες με τον κ. Αβραμόπουλο, σημειώνουν ότι θα ήταν έξω από τη μέχρι στιγμής στρατηγική του η εμπλοκή του σε διαδικασίες, που εκ των πραγμάτων θα προκαλούσαν ανούσιες προσωπικές τριβές. 

Τούτο βέβαια δεν σημαίνει ότι θα παραμείνει απαθής στις διαδικασίας. Ο κ. Αβραμόπουλος βρίσκεται ήδη σε συνεχή επικοινωνία με τον κ. Ευ. Μεϊμαράκη (σ.σ. ήταν δε εκ των υποστηρικών αν όχι εισηγητών της πρότασης για μεταβατικό ρόλο του πρώην Προέδρου της Βουλής) ενώ θα πάρει και ξεκάθαρη θέση για το μέλλον της κεντροδεξιάς στην Ελλάδα.