«Κανένας δεν μπορεί να αγνοήσει ότι μετά από πέντε μήνες δυσκολιών το 61,3% είπε ‘φτάνει, αυτό είναι το όριό μας’», τόνισε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Εργασίας δήλωσε:

Την ευθύνη στη διαπραγμάτευση την έχει η κυβέρνηση. Η περήφανη στάση του κόσμου έκανε και τις πιο δύσκολες κυβερνήσεις να πουν ότι η Κυριακή δεν είναι το τέλος του κόσμου», είπε αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις που θα λάβουν σήμερα στις Βρυξέλλες, σε λιγότερο από ένα 48ώρο μετά τη διενέργεια του δημοψηφίσματος.

Όσον αφορά στο περιεχόμενο της πρότασης που θα παρουσιάσει σήμερα ο Πρωθυπουργός στη Σύνοδο Κορυφής, ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ότι «μετά από πέντε μήνες διαπραγματεύσεων είχαμε καταφέρει νασυγκλίνουμε σε κάποια πράγματα κι αυτή είναι η βάση του τελευταίου κύκλου της διαπραγμάτευσης. Εκ των ουκ άνευ είναι η συζήτηση για το θέμα του χρέους».

Ειδικότερα, τόνισε ότι κανένας δεν μπορεί να σταθεί μόνο στο δημοσιονομικό σκέλος «χωρίς τη συνολική εικόνα της συμφωνίας».

Ερωτηθείς για το αν η όποια συμφωνία επιτευχτεί θα γίνει αποδεκτή από τους βουλευτές της κυβέρνησης, απάντησε ότι «αν έχει τα παραπάνω χαρακτηριστικά, θα περάσει από τους βουλευτές και από τον κόσμο».Στάθηκε ιδιαίτερα στο σημείο ότι η συμφωνία θα περάσει «αν μέσα από αυτήν ανοίγεται μια προοπτική».

«Σημασία έχει πώς θα κατανεμηθούν τα όποια σκληρά ή σκληρότερα μέτρα» είπε, για να συμπληρώσει ότι «οι δανειστές αντιστάθηκαν στα σημεία θα βάραιναν τους έχοντες».

Σχετικά με το θέμα της ρύθμισης του χρέους εκτίμησε ότι «έχουν ωριμάσει πάρα πολλά πράγματα και ενδεχομένως μέσα από αυτή τη συζήτηση δε θα βγει ένα μακροχρόνιο πρόγραμμα, αλλά ένα βραχυπρόθεσμο μέσω του οποίου θα υπάρξει και ρύθμιση για το χρέος».