«Μετά το «όχι» που αποφάσισε ο ελληνικός λαός στο δημοψήφισμα, πρέπει να ακούσουμε από την ελληνική κυβέρνηση ποιο θα ειναι το επόμενο βήμα» δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup. Όπως είπε, «περιμένουμε αξιόπιστες προτάσεις από την Ελλάδα και ελπίζουμε να τις έχουμε σήμερα». 

Μάλιστα, προανήγγειλε και συνάντηση που θα έχει με τον νέο ομόλογό του Ευκλείδη Τσακαλώτο, πριν από το Eurogroup. «Θα συναντήσω τον νέο έλληνα ΥΠΟΙΚ  για να ακούσω τις προτάσεις του και βήμα προς βήμα να φτάσουμε σε συμφωνία» υπογράμμισε ο επικεφαλής του Eurogroup.

Ερωτηθείς για τον τέως υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, είπε ότι«δεν έχει να κάνει με τα πρόσωπα, αλλά με τις προτάσεις» και σημείωσε ότι οι παλαιές προτάσεις έχουν απορριφθεί από τον ελληνικό λαό στο δημοψήφισμα.  «Και πρέπει να πιάσουμε το νήμα από την αρχή και ίσως αυτή να είναι μια προσπάθεια για να βρεθεί λύση» ανέφερε. «Περιμένουμε νέες προτάσεις από την ελληνική πλευρά και ελπίζουμε να τις έχουμε σήμερα» τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Σχετικά με το νέο, υπό συζήτηση πακέτο, είπε ότι στόχος του Eurogroup είναι να παραμείνει η συνοχή στους ΥΠΟΙΚ. «Δεν θέλουμε να πληγεί η αξιοπιστία μας, πρέπει να είναι αξιόπιστο οποιοδήποτε πακέτο και για το μέλλον της Ελλάδας και για την ευρωζώνη» τόνισε.