Προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup με θέμα την Ελλάδα ο γάλλος Επίτροπος, Πιερ Μοσκοβισί επανέλαβε ότι ένα ενδεχόμενο Grexit πρέπει να αποφευχθεί απολύτως.

«Είμαστε 18 χώρες που πρέπει να συναποφασίσουμε και να ακουστούν όλες οι φωνές. Πρέπει να προετοιμαστούμε με ειλικρίνει και υπευθυνότητα. Το ερώτημα για την Ελλάδα είναι υπό ποιες συνθήκες μπορούμε να έχουμε ένα νέο πρόγραμμα. Αυτό που αναμένουμε είναι μια συνεκτική πρόταση από τον έλληνα υπουργό, κ. Τσακαλώτο» τόνισε ο κ. Μοσκοβισί.

Όπως προσθέτει:

«Το Grexit θα ήταν μια αποτυχία, ωστόσο οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να εξηγηθούν για να αποφευχθεί αυτό. Αν και υπάρχει έλλειμα εμπιστοσύνης θα πρέπει να κινηθούμε όλοι μαζί για το κοινό καλό. Η μπαλα είναι στην ελληνική πλευρά. Χαιρετίζω το κοινό ανακοινωθέν από την Ελλάδα και ότι είναι ενωμένα τα πολιτικά κόμματα.

Το μήνυμα που πρέπει να ακουστεί είναι τι ακριβώς επιθυμεί η Ελλάδα. Είμαστε διαθέσιμοι για λύση. Είμαστε εδώ για να δείξουμε μια ιστορική ευθύνη. Η Ελλάδα θα μας πει πως θα κινηθεί προς τα εμπρός».

Τέλος, ο κ. Μοσκοβισί διευκρίνισε ότι το θέμα του ελληνικού χρέους δεν θα συζητηθεί σε αυτό του Eurogroup«Υπάρχουν πολλοί περισσότεροι λόγοι για να επιτευχθεί συμφωνία», πρόσθεσε ο Π. Μοσκοβισί και κάλεσε όλες τις πλευρές να παραμερίσουν τα πολιτικά παιχνίδια, για το καλό της Ελλάδας και για το καλό της ευρωζώνης, υποστήριξε.