Στο τραπέζι του Eurogroup βρίσκεται ένα νέο βραχυπρόθεσμο πρόγραμμα στήριξης, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Μιλούμε για ένα βραχυπρόθεσμο πρόγραμμα με την Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ευρωομάδας της ευρωζώνης. 

«Ίσως να έχουμε σήμερα τις νέες προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς υπάρχει ο χαρακτήρας του επείγοντος, ο χρόνος μας πιέζει πολύ» ανέφερε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup

Προανήγγειλε ότι αύριο το πρωί θα συνεδριάσει εκ νέου, μέσω τηλεδιάσκεψης, το Eurogroup για να εξετάσει το επίσημο αίτημα που θα καταθέσει η Ελλάδα στον ESM, το οποίο όπως είπε θα αφορά στην κάλυψη της βιωσιμότητας του τραπεζικού συστήματος. Μετά το αίτημα στον ESM από την Αθήνα, θα συνεδριάσει το Eurogroup για να εξετάσει την ελληνική πρόταση. 

«Ακούσαμε τον άλληνα συνάδελφό μας στο Eurogroup και μας εξήγησε τι σημαίνει το δημοψήφισμα» σημείωσε ο Ντάισελμπλουμ, ενώ όπως είπε  ακόμα δεν υπάρχουν νέες προτάσεις, αλλά πρώτα πρέπει να εξεταστεί η νέα επιστολή στον ESM. «Κατόποιν θα δούμε τις νέες προτάσεις από τις ελληνικές αρχές και θα επεξεργαστούμε την ουσία των ιδεών τους» τόνισε και σημείωσε:
 
Εάν έχουμε κάτι απτό θα μπορέσουμε να αρχίσουμε τη διαδικασία. Πρέπει να ακούσουμε πρώτα την ελληνική κυβέρνηση τι έχουν κατά νου. 
Αναφορικά με τη στάση που θα κρατήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για το τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας είπε ότι «ποτέ δεν δίνουμε πολιτικές ενδείξεις στην ΕΚΤ γιατί είναι ανεξάρτητος φορέας».