current views are: 5

7 Ιουλίου 2015
Δημοσίευση13:09

Ντομινίκ ντε Βιλπέν: Η Ελλάδα ξαναβρίσκει την υπερηφάνεια της

Έναν ανέλπιστο σύμμαχο βρήκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο πρόσωπο του πρώην υπουργού Εξωτερικών της Γαλλίας Ντομινίκ ντε Βιλπέν. 

Δημοσίευση 13:09’
αρθρο-newpost

Έναν ανέλπιστο σύμμαχο βρήκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο πρόσωπο του πρώην υπουργού Εξωτερικών της Γαλλίας Ντομινίκ ντε Βιλπέν. 

Έναν ανέλπιστο σύμμαχο βρήκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο πρόσωπο του πρώην υπουργού Εξωτερικών της Γαλλίας Ντομινίκ ντε Βιλπέν

Οι δηλώσεις του κεντροδεξιού πολιτικού,έρχονται σε αντίθεση με τη θέση του δεξιού κόμματός του, Οι Ρεπουμπλικάνοι, παρατηρεί το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. 

«Έχουμε σήμερα την ευκαιρία, λέω πράγματι την ευκαιρία, να έχουμε έναν νεαρό έλληνα πρωθυπουργό, τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είναι αξιόπιστος στα μάτια ενός μεγάλου μέρους της ελληνικής κοινής γνώμης, και ο οποίος είναι ανεξάρτητος. Η Ελλάδα ξαναβρίσκει την υπερηφάνεια της», δήλωσε ο ντε Βιλπέν, πρώην υπουργός Εξωτερικών και πρώην πρωθυπουργός του δεξιού προέδρου Ζακ Σιράκ.

Ο ίδιος εκτιμά πως η ΕΕ «έχει καθήκον να επιτύχει» στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, «πάει πολύς καιρός που η Ευρώπη δεν έχει καταφέρει κάτι, που οι Ευρωπαίοι δεν ήταν υπερήφανοι για κάτι. Οφείλουμε να επιτύχουμε προς το κοινό συμφέρον», είπε επίσης ο ντε Βιλπέν, ο οποίος τον Φεβρουάριο του 2003 είχε μεταφέρει στον ΟΗΕ το «όχι» της Γαλλίας στον πόλεμο στο Ιράκ.

Κάλεσε την ΕΕ να «κάνει πολιτική επειδή αυτή η αριθμητική, αυτό το λογιστικό παιχνίδι των Ευρωπαίων (για το ελληνικό χρέος) έχει κάτι το ανυπόφορο».


σχετικα αρθρα