Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες ο έλληνας Πρωθυπουργός με τους Άνγκελα Μέρκελ, Φρανσουά Ολάντ και Zαν Κλοντ Γιουνκέρ.

Θα ακολουθήσει προπαρασκευαστική κατ΄ιδίαν συνάντηση του γάλλου προέδρου με την γερμανίδα Καγκελάριο και τον Ντόναλντ, πρν από τη Σύνοδο Κορυφής που θα βάλει τις βάσεις για την ολοκλήρωση της επιτυχούς διαπραγμάτευσης με την Αθήνα. 

Η μίνι Σύνοδος πριν από Στο επίκεντρο των συνομιλιών θα βρεθούν οι τρόποι που μπορεί να αντιμετωπιστεί το μείζον πρόβλημα της ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας και το πρόγραμμα που θα πρέπει να συμφωνηθεί με την Αθήνα. Εκεί θα μπουν οι βάσεις συμφωνίας στο αίτημα που θα καταθέσει αύριο η κυβένρηση στον ESM, τη χρηματοδότηση της χώρας, αλλά και τη δέσμευση για μεταρρυθμίσεις, χρέος και αναπτυξιακό πακέτο. 

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο κ. Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, ενόψει της Συνόδου, ενώ ο ευρωπαίος αξιωματούχος, συνάντησε λίγο αργότερα τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.