Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Σε διαρκή συνεδρίαση και εγρήγορση θα είναι το πολιτικό συμβούλιο της Νέας Δημοκρατίας όπως τονίστηκε στην τρίωρη συνεδρίασή του. που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή.

Η συνεδρίαση άρχισε με ενημέρωση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη για το τι ειπώθηκε στην χθεσινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και ακολούθησε εισήγηση απο τον Χρήστο Σταϊκούρα για ολα τα πιθανά σενάρια από εδώ και πέρα, σχετικά με την οικονομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πολιτικό συμβούλιο τονίστηκε οτι «ο πρωθυπουργός θα πρέπει άμεσα να φέρει συμφωνία γιατί δεν έχει την εντολή για ρήξη, αλλά για εξεύρεση βιώσιμης συμφωνίας».

Ακόμη τονίστηκε ότι θα πρέπει να ανοίξουν άμεσα οι τράπεζες για να σταματήσει και η ταλαιπωρία των πολιτών, ενώ παράλληλα η ΝΔ ζητά να διασφαλισθούν οι καταθέσεις, όπως άλλωστε έχει ήδη δεσμευθεί η κυβέρνηση.

Στην Νέα Δημοκρατία περιμένουν την συμφωνία εντός 48 ωρών, όπως έχει ήδη τονίσει ο πρωθυπουργός, αφού όπως λένε στην Λεωφόρο Συγγρού, η κυβέρνηση με τους λάθος χειρισμούς της έριξε την χώρα στα βράχια, μεγαλώνοντας τον λογαριασμό για τον πολίτη με αποκλειστική της ευθύνη. 

«Η ΝΔ δεν δίνει σε κανέναν λευκή επιταγή, ελπίζουμε να υπάρξει συμφωνία, όταν υπάρξει θα κριθεί» ανέφερε κομματική πηγή.

Το Πολιτικό Συμβούλιο «αναγνώρισε τη μεγάλη προσφορά του Αντώνη Σαμαρά στην πατρίδα και την παράταξη και τις ισχυρές σχέσεις που είχε με τους ευρωπαίους ηγέτες, όπως και την ικανότητά του να διατηρήσει αδιατάρακτη την πορεία της Ελλάδας στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη». Εξέφρασε ακόμη την αμέριστη εμπιστοσύνη στον πρόεδρο της ΝΔ Ευάγγελου Μεϊμαράκη.

Σημειώνεται ότι αύριο στις  12:00 θα συνεδριάσει και η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας  στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, υπό τον κ. Μεϊμαράκη. 

Σχετικά με τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί στην ΝΔ για την ανάδειξη του νέου αρχηγού, ουσιαστική συζήτηση δεν εχει γίνει ακόμα καθώς το θεμα των διαπραγματεύσεων έρχεται πρώτο. Η πρώτη πάντως εικόνα που υπάρχει είναι ότι η διαδικασία πιθανόν να γίνει στις αρχές του φθινοπώρου ώστε να  υπάρξει χρόνος για τους υποψηφίους αλλά και –κυρίως– να έχει τελειώσει το θέμα της διαπραγμάτευσης

Σύμφωνα με πληροφορίες το σύνολο των συμμετεχόντων στην σημερινή σύσκεψη τάχθηκαν υπέρ της διεξαγωγής των εσωκομματικών διαδικασιών μετα το πέρας της διαπραγμάτευσης και της ομαλοποίησης της κατάστασης. 

Σημειώνεται ότι το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη με τον Κώστα Καραμανλή εκφράζοντας την κοινή πεποίθηση οτι η παράταξη θα πρέπει να ειναι ενωμένη την στιγμή που η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή.

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Ντόρας Μπακογιάννη με τον Νίκο Δένδια και τον Ευρυπίδη Στυλιανίδη.