«Σε περίπτωση μη συμφωνίας η κυβέρνηση πρέπει να πάρει γρήγορα ριζοσπαστικά μέτρα» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας

Σε συνέντευξή του στον αμερικανικό ιστότοπο The Real New Network, ο κ. Λαπαβίτσας τόνισε: 

Πρέπει να πάρουμε τον έλεγχο των τραπεζών το συντομότερο δυνατόν, αυτή είναι η προτεραιότητα. Οι τράπεζες πρέπει να κρατικοποιηθούν. Είναι ζήτημα επιβίωσης.

Κατά τον κ. Λαπαβίτσα, οι δανειστές δεν πρόκειται να κάνουν υποχωρήσεις. Στην ερώτηση του δημοσιογράφου εάν αυτό σημαίνει επιστροφή στη δραχμή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε «όχι απαραίτητα. Υπάρχουν εναλλακτικές» επικαλούμενος τη λύση των IOUs.

«Η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ πριν από τις εκλογές, αλλά και ενόσω είναι κυβέρνηση είναι να πετύχει ριζοσπαστικές αλλαγές στην Ελλάδα και μια νέα σχέση με τους δανειστές ώστε να επιλυθούν τα μακροικονομικά προβλήματα της χώρας μέσα στην  ευρωζώνη» είπε.

«Χρησιμοποιώντας δημοκρατικά όπλα που έχουμε στα χέρια μας προσπαθήσαμε να επιτύχουμε μια καλύτερη συμφωνία», σχολίασε μεταξύ άλλων ο κ. Λαπαβίτσας.

«Αυτή η στρατηγική έφτασε στο τέλος της», επισημαίνει ο κ. Λαπαβίτσας, ο οποίος πιστεύει πως οι δανειστές δεν θα κάνουν πίσω.  «Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται μια νέα στρατηγική γρήγορα. Δεν νομίζω ότι οι δανειστές θα δώσουν ρευστότητα, δεν νομίζω ότι θα κάνουν καλύτερη προσφορά».