current views are: 4

8 Ιουλίου 2015
Δημοσίευση08:52

Έντονη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου

Συζήτηση, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, πραγματοποιήθηκε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 

Δημοσίευση 08:52’
αρθρο-newpost

Συζήτηση, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, πραγματοποιήθηκε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 

Συζήτηση, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, πραγματοποιήθηκε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 

Ο πρωθυπουργός επιχειρώντας να αποσαφηνίσει το πλαίσιο των προτάσεων της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και την ερμηνεία του δημοψηφίσματος διευκρίνισε ότι στόχος της ελληνικής πλευράς είναι μια συμφωνία που θα δίνει σήμα οριστικής διεξόδου από την κρίση.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του ΕΛΚ κ. Βέμπερ, αναφέρθηκε με ιδιαίτερα επικριτικό λόγο στον Αλέξη Τσίπρα. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Βέμπερ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι με τα όσα κάνει επιδιώκει να φορτώσει τα βάρη της ελληνικής οικονομίας σε άλλους λαούς.

Νωρίτερα ο Ντόναλντ Τουσκ ζήτησε να υπάρξει γρήγορη δράση για την Ελλάδα. Στο χείριστο σενάριο για την Ελλάδα θα είμαστε όλοι ηττημένοι είπε και πρόσθεσε πως θα είναι μια κατάσταση πολύ οδυνηρή για τον ελληνικό λαό μια χρεοκοπία.

Η Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα δεν υπάρχει, τόνισε ο επικεφαλής των ιταλών σοσιαλιστών στην Ευρωβουλή σχολιάζοντας την ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού και σημείωσε ότι η ΕΕ πρέπει να είναι ενωμένη.

Ο πρόεδρος της Ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Τζιάνι Πιτέλα, σημείωσε ότι «Είναι πολύ σοβαρό το θέμα και δεν πρέπει να μετατρέψουμε το Ευρωκοινοβούλιο σε ρινγκ». 

«Μια έξοδος από το ευρώ δεν θα ήταν μοιραία μόνο για τους Έλληνες, αλλά και για τη Γερμανία», εκτίμησε ο επικεφαλής του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (DIW) Μάρσελ Φράτσερ. 

Με μια φορτισμένη ομιλία στο ευρωκοινοβούλιο ο Γκι Φερχοφστατ, επικεφαλής των Φιλελεύθερων, απευθύνθηκε στον έλληνα πρωθυπουργό. 

Ο κ. Φέρχοφστατ καλοσόρισε τον κ. Τσίπρα και του επισήμανε ότι δεν υπάρχει λόγος να φοβαται το ελληνικό κοινοβούλιο και τόνισε πως «δεν υπάρχουν ευκολες λύσεις αλλά δεν μπορούμε να έχουμε λύσεις αν δεν συζητούμε στη δημοκρατία». 

Επίθεση στον έλληνα πρωθυπουργό στο Ευρωκοινοβούλιο εξαπέλυσε η επικεφαλής των Πρασίνων, κ. Χαρμς στην ομιλία της. 

Όπως σημείωσε, «όταν είδα μια φωτογραφία συνταξιούχου έξω από το ΑΤΜ, και το 60% ψηφίζει «όχι» και η ψηφοφορία στην Ελλάδα ήταν παράδοξη ωστόσο έδειξε ότι υπάρχει ελπίδα για την ΕΕ».

Να σταματήσουν την επίθεση στην Ελλάδα κάλεσε η πρόεδρος της πολιτικής ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, Γκάμπι Τσίμερ τους ευρωπαίους ηγέτες κατά την ομιλία της στο Ευρωκοινοβούλιο. 

Την άποψη ότι η αν η Ελλάδα δεν φύγει από το ευρώ, δεν θα φύγετε από τη λιτότητα εξέφρασε η επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν στην ομιλία της στην Ευρωβουλή.

Για ένα ευρωπαϊκό σχέδιο που έχει αποτύχει έκανε λόγο ο Νάιτζελ Φάρατζ, επικεφαλής των ευρωσκεπτικιστών, στο ευρωκοινοβούλιο.

«Υπάρχει ένα νέο τείχος του Βερολίνου κι αυτό ονομάζεται “ευρώ”. Ακούστε πώς μίλησαν οι ομιλητές, δείχνει το χάσμα μεταξύ Βορρά και Νότου», είπε και πρόσθεσε:« κ. Τσίπρα η χώρα σας δεν επρεπε ποτέ να είναι μέλος του Ευρώ. Το ξέρετε αυτό». 

Σας καλώ όλους να κάνετε ό,τι χρειάζεται για να φύγει η λέξη Grexit, δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης στην ομιλία του στην Ευρωβουλή.


σχετικα αρθρα