«Η χώρα βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή, τα διλήμματα είναι δραματικά», τονίζει η Φώφη Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι:

Έφτασε η ώρα της αλήθειας, η ώρα της μεγάλης απόφασης.Ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας έχει πια μια και μόνη επιλογή, μια και μόνη εντολή, ένα και μόνο δρόμο. Να πει το μεγάλο ΝΑΙ στην Ευρώπη και στο ευρώ. Να  καταθέσει ολοκληρωμένη και συνεκτική πρόταση για μια λυτρωτική συμφωνία. Ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας προσωπικά και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν μπορούν πια να κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους και να μεταθέτουν τις ευθύνες τους σε άλλους. Αντί να φέρει την συμφωνία που είχε υποσχεθεί γύρισε με τελεσίγραφο.Το ΝΑΙ της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού, για την ισότιμη και ενεργή συμμετοχή της Ελλάδας στις δομές και τους θεσμούς της Ευρώπης, το ΝΑΙ στην ζώνη του ευρώ είναι ΝΑΙ ιστορικό και αδιαπραγμάτευτο. 

«Στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών πριν από 3 ημέρες ο κ. Τσίπρας έχει δεσμευθεί να φέρει λύση, που ακυρώνει την ρήξη και το Grexit. Λύση  που κατοχυρώνει τη θέση της Ελλάδας μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσα στο ευρώ. Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει δώσει «λευκή επιταγή», στον κ. Τσίπρα, στην κυβέρνησή του  και σε κανέναν άλλον,  για επιλογές , πρωτοβουλίες, παραλείψεις και παιγνίδια σε βάρος της Ελλάδας και των Ελλήνων. Το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να γίνει άλλοθι σε σκοτεινά διπλά σχέδια με σκοπιμότητες και κρυφές ατζέντες», αναφέρει η κυρία Γεννηματά και προσθέτει:

Ήταν και είναι απέναντι στους ριψάσπιδες, στους τυχοδιώκτες και τους ψευτοπατριώτες.Γιατί οι πράξεις τους αντικειμενικά ισοδυναμούν με προδοσία και καταστροφή.Το ΠΑΣΟΚ έχει δώσει δείγματα γραφής για να κρατηθεί η Ελλάδα όρθια με σθένος και ιστορική ευθύνη.

Μετά την οικτρή αποτυχία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απαιτούνται αποφάσεις δύσκολες, επώδυνες, αλλά αναγκαίες και σωτήριες.

«Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει. Απομένουν μόνο 5 ημέρες… », καταλήγει.